Maatregelen coronavirus (laatst bijgewerkt: 19 november 2020)

Ook bij het CJG nemen we maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder vind je een overzicht van deze maatregelen. Dit overzicht zal steeds worden bijgewerkt.

Let op: vanaf 30 september 2020 vragen wij bezoekers om een mondkapje te dragen. Verderop lees je hier meer over.

Afspraken bij het CJG

Heb je een afspraak? De meeste afspraken gaan gewoon door. Bij alle afspraken doen we vooraf een gezondheidscheck.

 • De afspraken voor de 22 weken prik voor zwangere vrouwen gaan door. Klik hier om meer te lezen over de 22 weken prik.
 • Heb je een afspraak met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts? Ook deze afspraken gaan zo veel mogelijk door. Bij de uitnodigingsbrief voor de afspraak ontvang je een flyer waarop je kunt lezen welke maatregelen er bij het CJG zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Let op: sommige afspraken zijn tijdelijk aangepast. Klik hier voor een overzicht van de aanpassingen.
 • Heb je een afspraak met een jeugd- en gezinscoach? Dan overlegt hij of zij met je hierover. Het is mogelijk dat de jeugd- en gezinscoach gewoon bij je thuis komt voor de afspraak (waarbij hij of zij rekening houdt met de richtlijnen), dat de afspraak bij het CJG plaats kan vinden of dat de afspraak telefonisch en/of via beeldbellen door kan gaan. Heb je hier vragen over, dan kan je ook zelf contact opnemen met jouw jeugd- en gezinscoach.
 • Heb je een baby gekregen? Vlak na de geboorte van je kind ontvang je van het CJG twee brieven. In de eerste brief staat de datum waarop we de gehoortest bij je kind thuis zullen afnemen. In de tweede brief staat de datum waarop de jeugdverpleegkundige bij je thuis langs komt.
Houd je aan deze maatregelen

Als je een afspraak hebt bij het CJG, zijn deze maatregelen belangrijk:

 • Kom niet als jij en/of je kind hoesten, benauwd zijn, een flinke neusverkoudheid of koorts boven de 38°C hebben.
 • Ben je in de afgelopen 10 dagen in het buitenland geweest? Neem dan contact met ons op.
 • Draag een mondkapje. Hieronder vind je meer informatie.
 • Kom met zo min mogelijk personen naar het CJG. Neem liever geen broertjes of zusjes mee.
 • Heeft je kind een lichte verkoudheid, dan mag hij of zij wel komen voor een inenting. Dit geldt ook voor zwangeren die de 22 weken prik komen halen.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Onze locaties zijn daarop ingericht, bekijk deze video. Wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld tijdens een prik of lichamelijk onderzoek) komen onze medewerkers wel dichterbij. Deze medewerkers hebben geen klachten en wassen voor het onderzoek hun handen.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Bij de ingang van het CJG vind je desinfectiemiddel.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Schud geen handen.
Mondkapjes

In de regio Rotterdam-Rijnmond geldt vanaf 29 september 2020 het dringende advies om een mondkapje te dragen in alle ‘publieke toegankelijke binnenruimtes’. Dat betekent: plekken waar iedereen binnen kan komen. Ons CJG in Capelle aan den IJssel hoort daar ook bij.

Dit betekent dat wij je vragen om op onze locaties een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle bezoekers vanaf 13 jaar. Ben je je mondkapje vergeten? Dan ligt er één voor je klaar bij onze balie.

Onze professionals dragen ook een mondkapje, op onze locaties en als zij bij je thuis komen of op school zijn.

Geen inloopspreekuren

Voorlopig zijn er geen inloopspreekuren bij het CJG. Heb je vragen over het opgroeien of opvoeden van je kind, dan kan je deze vragen stellen door te bellen naar 010 24 23 200 of door een e-mail te sturen naar info@cjgcapelle.nl

Trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten

De meeste geplande trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten gaan voorlopig niet door. Sommige trainingen zullen digitaal worden gegeven of op een aangepaste manier doorgaan. Heb je je aangemeld voor een training, dan word je door de trainer(s) op de hoogte gebracht.

Meer informatie over het coronavirus

Op de website van Pharos worden de belangrijkste adviezen over het coronavirus op een duidelijke manier uitgelegd (met plaatjes).

Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus en houdt deze steeds actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM via 0800 – 1351.

Het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) vertaalt de meest recente persconferentie steeds in 5 talen: Arabisch-Syrisch, Turks, Pools, Tigrinja en Marokkaans-Arabisch. Klik hier om de video’s te bekijken op de website van TVcN.

Heb je vragen of twijfels over het wel of niet komen naar de afspraak met één van onze medewerkers? Neem contact met ons op.

Deel dit artikel: