Maatregelen coronavirus (laatst bijgewerkt: 26 augustus 2020)

Ook bij het CJG nemen we maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder vind je een overzicht van deze maatregelen. Dit overzicht zal steeds worden bijgewerkt.

Afspraken bij het CJG

Heb je een afspraak? De meeste afspraken gaan gewoon door. Bij alle afspraken doen we vooraf een gezondheidscheck.

 • De afspraken voor de 22 weken prik voor zwangere vrouwen gaan door. Klik hier om meer te lezen over de 22 weken prik.
 • Heb je een afspraak met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts? Ook deze afspraken gaan zo veel mogelijk door. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat jonge kinderen de inentingen van het Rijksvaccinatieprogramma krijgen. Bij de uitnodigingsbrief voor de afspraak ontvang je een flyer waarop je kunt lezen welke maatregelen er bij het CJG zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
 • Heb je een afspraak met een jeugd- en gezinscoach, dan overlegt hij of zij met je hierover. Het is mogelijk dat de jeugd- en gezinscoach gewoon bij je thuis komt voor de afspraak (waarbij hij of zij rekening houdt met de richtlijnen), dat de afspraak bij het CJG plaats kan vinden of dat de afspraak telefonisch en/of via beeldbellen door kan gaan. Heb je hier vragen over, dan kan je ook zelf contact opnemen met jouw jeugd- en gezinscoach.
 • Heb je een baby gekregen? Vlak na de geboorte van je kind sturen we je een brief waarin we je vragen om telefonisch contact met ons op te nemen. Tijdens die telefonische afspraak vragen we naar je algemene gegevens en maken we een afspraak voor het weegmoment en de gehoortest.
Houd je aan deze maatregelen

Als je een afspraak hebt bij het CJG, zijn deze maatregelen belangrijk:

 • Kom niet als jij en/of je kind hoesten, benauwd zijn, een flinke neusverkoudheid of koorts boven de 38°C hebben.
 • Ben je in de afgelopen 10 dagen in het buitenland geweest? Neem dan contact met ons op.
 • Kom met zo min mogelijk personen naar het CJG. Neem liever geen broertjes of zusjes mee.
 • Heeft je kind een lichte verkoudheid, dan mag hij of zij wel komen voor een inenting. Dit geldt ook voor zwangeren die de 22 weken prik komen halen.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Onze locaties zijn daarop ingericht, bekijk deze video. Wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld tijdens een prik of lichamelijk onderzoek) komen onze medewerkers wel dichterbij. Deze medewerkers hebben geen klachten en wassen voor het onderzoek hun handen.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Bij de ingang van het CJG vind je desinfectiemiddel.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Schud geen handen.

Onze medewerkers dragen geen mondkapjes of handschoenen. Klik hier om te lezen waarom dat zo is.

Geen inloopspreekuren

Voorlopig zijn er geen inloopspreekuren bij het CJG. Heb je vragen over het opgroeien of opvoeden van je kind, dan kan je deze vragen stellen door te bellen naar 010 24 23 200 of door een e-mail te sturen naar info@cjgcapelle.nl

Trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten

De meeste geplande trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten gaan voorlopig niet door. Sommige trainingen zullen digitaal worden gegeven of op een aangepaste manier doorgaan. Heb je je aangemeld voor een training, dan word je door de trainer(s) op de hoogte gebracht.

Vaccinatiemiddag 24 maart is niet doorgegaan

De geplande vaccinatiemiddag op 24 maart 2020 is niet doorgegaan en is verplaatst naar september. Klik hier voor informatie over de vaccinatiedag in september.

Meer informatie over het coronavirus

Op de website van Pharos worden de belangrijkste adviezen over het coronavirus op een duidelijke manier uitgelegd (met plaatjes).

Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus en houdt deze steeds actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM via 0800 – 1351.

Het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) vertaalt de meest recente persconferentie steeds in 5 talen: Arabisch-Syrisch, Turks, Pools, Tigrinja en Marokkaans-Arabisch. Klik hier om de video’s te bekijken op de website van TVcN.

Heb je vragen of twijfels over het wel of niet komen naar de afspraak met één van onze medewerkers? Neem contact met ons op.

Deel dit artikel: