Maatregelen coronavirus (laatst bijgewerkt: 11 mei 2020)

Ook bij het CJG nemen we extra maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder vind je een overzicht van deze maatregelen. Dit overzicht zal steeds worden bijgewerkt.

Afspraken bij het CJG
  • De afspraken voor de 22 weken prik voor zwangere vrouwen gaan door. Klik hier om meer te lezen over de 22 weken prik.
  • Heb je een afspraak met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts? Een deel van de afspraken gaat gewoon door. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat jonge kinderen de inentingen van het Rijksvaccinatieprogramma krijgen. Vooraf aan de afspraak nemen we telefonisch contact met je op. We zullen dan met je bespreken of de afspraak doorgaat op locatie of dat de afspraak telefonisch zal plaatsvinden op de dag van de afspraak.
  • Heb je een afspraak met een jeugd- en gezinscoach, dan overlegt hij of zij met je hierover. Het is mogelijk dat de jeugd- en gezinscoach gewoon bij je thuis komt voor de afspraak, dat deze bij het CJG plaats kan vinden of dat de afspraak telefonisch en/of middels beeldbellen door kan gaan. Heb je hier vragen over dan kan je ook zelf contact opnemen met jouw jeugd- en gezinscoach.
  • Heb je een baby gekregen? Vlak na de geboorte van je kind sturen we je een brief waarin we je vragen om telefonisch contact met ons op te nemen. Tijdens die telefonische afspraak vragen we naar je algemene gegevens en maken we een afspraak voor het weegmoment en de gehoortest.
Houd je aan deze maatregelen

Als je een afspraak hebt bij het CJG, zijn deze maatregelen belangrijk:

  • Kom niet als jij en/of je kind hoesten, benauwd zijn, een flinke neusverkoudheid of koorts boven de 38°C hebben.
  • Heeft je kind een lichte verkoudheid, dan mag hij of zij wel komen voor een inenting. Dit geldt ook voor zwangeren die de prik tegen kinkhoest komen halen.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Wij richten onze wachtkamers daar op in. Bij het consultatiebureau geldt een maximum van drie personen per ruimte. Wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld tijdens een prik of lichamelijk onderzoek) komen onze medewerkers wel dichterbij.
  • Bij binnenkomst vragen we je om je handen te desinfecteren.
  • Kinderen mogen 1 begeleider meenemen bij afspraken met een jeugdverpleegkundige of jeugdarts. Deze begeleider mag geen luchtwegklachten of koorts boven de 38°C hebben. Neem geen broertjes, zusjes of anderen mee.
Gehoortest voor pasgeboren baby’s

Vanaf 4 mei 2020 wordt de gehoortest bij pasgeboren baby’s weer uitgevoerd. De gehoortest werd sinds 24 maart 2020 tijdelijk niet uitgevoerd in verband met het coronavirus. Voor kinderen die de gehoortest hebben gemist, is er een inhaalprocedure. Ouders ontvangen hier een bericht over.

Meer informatie over de tijdelijke stopzetting van de gehoortest, inclusief antwoord op veel gestelde vragen, vind je op de website van het RIVM.

Geen inloopspreekuren

Voorlopig zijn er geen inloopspreekuren bij het CJG. Heb je vragen over het opgroeien of opvoeden van je kind, dan kan je deze vragen stellen door te bellen naar 010 24 23 200 of door een e-mail te sturen naar info@cjgcapelle.nl.

Trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten

De meeste geplande trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten t/m 31 mei 2020 gaan niet door. Sommige trainingen zullen digitaal worden gegeven of op een aangepaste manier doorgaan. Heb je je aangemeld voor een training, dan word je door de betreffende trainer(s) op de hoogte gebracht.

Geen scheidingsspreekuur

Het scheidingsspreekuur in Bibliotheek aan den IJssel gaat voorlopig niet door. De Bibliotheek is voorlopig gesloten. Heb je vragen over scheiden? Neem dan telefonisch contact met ons op via 010 24 23 200. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met Welzijn Capelle via 010 707 49 00.

Vaccinatiemiddag 24 maart is niet doorgegaan

De geplande vaccinatiemiddag op 24 maart 2020 is niet doorgegaan en wordt verplaatst naar september. Klik hier voor het nieuwsbericht met meer informatie.

Meer informatie over het coronavirus

Op de website van Pharos worden de belangrijkste adviezen over het coronavirus op een duidelijke manier uitgelegd (met plaatjes). Klik hier voor een factsheet van de Rijksoverheid met een overzicht van de maatregelen.

Het RIVM heeft een webpagina over het coronavirus en houdt deze steeds actueel. Voor meer informatie over het virus verwijzen wij daarom daarnaartoe. Je kan ook bellen met het landelijk telefoonnummer van het RIVM via 0800 – 1351.

Het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) vertaalt de meest recente persconferentie steeds in 5 talen: Arabisch-Syrisch, Turks, Pools, Tigrinja en Marokkaans-Arabisch. Klik hier om de video’s te bekijken op de website van TVcN.

Heb je vragen of twijfels over het wel of niet komen naar de afspraak met één van onze medewerkers? Neem contact met ons op.

Deel dit artikel: