Maak kennis met SafeWings: Samen meer pleeggezin

‘Samen meer pleeggezin’ zegt precies waar het bij SafeWings om gaat: pleeggezinnen helpen elkaar en komen op adem. SafeWings organiseert ontmoetingen tussen pleegouders. Door middel van activiteiten en workshops kun je in je eigen regio contact leggen met andere pleegouders. De nadruk ligt op elkaar inspireren en ervaringen delen. Jij als pleegouder staat centraal.

Voor pleegouders

Pleegouder zijn is een prachtige en soms ook zware taak. Het is van groot belang dat pleegouders voldoende ondersteund worden om de zorg voor het pleegkind vol te kunnen houden. En wie begrijpen elkaar nu beter dan degenen die hetzelfde door- en meemaken? Precies, pleegouders onderling!

Daarom heeft SafeWings voor het nieuwe seizoen weer een mooi programma voor pleegouders samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een High Tea, een sportactiviteit en de workshops ‘Bewaak je stress’ of ‘Zeggen wat je bedoelt’. Ben je benieuwd naar het volledige activiteitenaanbod, neem dan hier een kijkje.

Voor pleegkinderen

Ook voor de pleegkinderen worden activiteiten georganiseerd. Dit geeft pleegouders rust en ruimte om iets voor zichzelf te doen. De activiteiten zijn er voor diverse leeftijdsgroepen. Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen pleegkinderen van 4 t/m 7 jaar knutselen, sporten en spelen. De oudere pleegkinderen van 8 t/m 15 jaar gaan praktisch en creatief aan de slag.

Alle activiteiten voor pleegouders en pleegkinderen zijn gratis. Zo maakt SafeWings het voor iedereen mogelijk om aan de activiteiten deel te nemen. 

Locaties

SafeWings is actief in Zuid-Holland en heeft de ambitie om pleegouders in heel Nederland te ondersteunen. Er worden op diverse locaties activiteiten georganiseerd; van de Hoeksche Waard en de Drechtsteden tot het Groene Hart, maar ook in de regio Rotterdam.  

Volg SafeWings op Facebook of neem een kijkje op de website van SafeWings voor meer informatie. Voor vragen kun je mailen naar contact@safewings.nl.

Dit artikel is geschreven door SafeWings. CJG Capelle aan den IJssel draagt SafeWings een warm hart toe.

Deel dit artikel: