Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

maak uw eigen plan

Voor alle gezinnen geldt dat er tijden zijn dat het goed gaat en dat het minder goed gaat. In situaties dat het wat minder gaat is het niet altijd duidelijk hoe u dit kunt veranderen. Toch heeft het altijd zin daarover na te denken. Wanneer u er alleen niet meer uitkomt, zullen mensen om u heen, die het belangrijk vinden dat het goed gaat met u en uw kinderen, graag willen meedenken. De eerste stap, eerlijk zeggen wat er aan de hand is, kan moeilijk zijn. Toch is het de moeite waard! U en de mensen om u heen kennen uw situatie het best en met elkaar komen er vaak snel goede ideeën boven.

Per 2015 is het zo dat u bij problemen in de opvoeding het recht heeft om een eigen plan te maken: een familiegroepsplan. U kunt samen met de mensen die u goed kennen werken aan oplossingen die het beste bij u passen. Als daarbij ook hulpverlening nodig is, neemt de hulpverlener vervolgens uw plan als uitgangspunt voor verdere hulpverlening. Klik hier voor het stappenplan familiegroepsplan om u op weg te helpen.

Een CJG professional kan u hierbij, indien gewenst, ondersteunen.

 

Bron: witboek familiegroepsplan, de transformatie in de praktijk van Eigen Kracht Centrale te Zwolle.

circle_j&gcoaches

 

 

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Er zijn handige informatiefilmpjes gemaakt door @VeiligheidNL over het veilig slapen van uw baby. Bekijk de filmpjes op onze website! #veiligslapen #veiligheid bit.ly/VeiligSlapenV…