Low budget Sinterklaas vieren

Sinterklaas vieren hoeft niet altijd veel geld te kosten. Pakjesavond gaat om gezelligheid en samenzijn, niet om grote of dure cadeaus. Vier een ‘low budget’ 5 december met deze tips!

1. Sinterklaas dobbelspel

Het Sinterklaas dobbelspel is leuk om te doen als je kinderen wat ouder zijn en niet meer in Sinterklaas geloven, maar nog wel graag iets gezelligs willen doen. Koop allemaal 2 of 3 cadeautjes voor een afgesproken laag bedrag, bijvoorbeeld 2 of 3 euro. Verder heb je alleen een dobbelsteen en een timer/kookwekker nodig. Klik hier voor de spelregels.

Om het spel nog meer ‘low budget’ te maken, kun je ook in de kringloopwinkel of op zolder op zoek gaan naar cadeaus. Breng wat humor in het spel door cadeaus in te pakken waar je graag vanaf wilt.

2. Goedkope cadeaus
  1. Tweedehands speelgoed. Het maakt kinderen meestal weinig uit of ze nieuw of tweedehands speelgoed krijgen. Ga daarom eens kijken in de kringloopwinkel, bij rommelmarkten of op Marktplaats. Maak het tweedehands speelgoed wel goed schoon voordat je het aan Sinterklaas meegeeft.
  2. Geef een nuttig cadeau. Met een nuttig cadeau zoals een pyjama, pantoffels of een badjas zijn kinderen vaak net zo blij! Kies voor iets wat je kind toch al nodig had en bespaar op deze manier geld.
  3. Meerdere kleine cadeaus. Vooral jonge kinderen vinden het uitpakken vaak nog interessanter dan de inhoud van de pakjes. Geef daarom liever meerdere kleine cadeautjes in plaats van één groot cadeau. Zo kan je ook geld besparen.
  4. Ruil speelgoed met andere ouders. Door speelgoed te ruilen met andere ouders, hebben jullie allebei een leuk cadeautje zonder er geld aan uit te geven! Plaats bijvoorbeeld een oproep op social media of spreek een ‘ruil-middag’ af met vrienden.
3. Goedkope surprises
  1. Verstop het cadeau in een ijsblok. Pak het cadeautje waterdicht in, bijvoorbeeld door een plastic zakje om het pakje heen te doen. Laat een laagje water bevriezen in een cakeblik, leg het cadeautje erop en vul het blik verder met water. Na een nachtje in de vriezer heb je een prachtig ijsblok! Het kost niets, maar het is een originele surprise. Wil je wat meer geld uitgeven? Het kan ook met gelatine.
  2. Doosje in doosje. Bij de supermarkt zijn er meestal wel dozen te vinden van verschillende grootte. Misschien heb je nog wat oude schoenendozen op zolder liggen. Of bewaar lege papieren verpakkingen. Pak het cadeautje in en stop het in de kleinste doos. Pak deze weer in en stop het in een iets grotere doos, enzovoort. Je maakt de surprise nog grappiger door op iedere doos een andere naam te schrijven, zodat het pakje de hele kamer rond gaat voor het bij de ontvanger is.

Op Pinterest kan je nog veel meer inspiratie vinden voor leuke en goedkope surprises.

4. Zelf kruidnoten maken

Leuk om te doen op 5 december: zelf kruidnoten maken! Goedkoop, leuk en lekker. En het huis ruikt heerlijk naar kruidnoten! Op de website van het Voedingscentrum vind je het recept.

5. Chocoladeletters over?

Na Sinterklaas blijven er vaak chocoladeletters over. Daar kan je nog veel leuke dingen mee doen, bijvoorbeeld:

  1. Chocoladefondue met wat fruit en overgebleven kruidnoten, speculaas of marshmallows.
  2. Chocolaatjes maken. Smelt de chocolade en giet het daarna in vormpjes. Er zijn veel leuke en goedkope siliconen ijsblokjes-vormpjes te vinden (bij bijvoorbeeld Xenos, Action of Hema) die je hiervoor kunt gebruiken. Laat de chocolaatjes hard worden in de koelkast. Heb je geen vormpjes of wil je er liever geen geld aan uitgeven? Je kunt natuurlijk ook zelf vormpjes maken van de gesmolten chocolade, bijvoorbeeld met een spuitzak.

Wij wensen je een hele fijne pakjesavond!

Bron: uitmetkorting.nl

Deel dit artikel: