Lockdown oud en nieuw: zo maak je het gezellig!

Ook dit jaar is er tijdens oud en nieuw een lockdown. Hoe kan je het toch gezellig maken? 5 leuke tips!

  1. Maak een oudejaarsdag kletspot. Op oudejaarsdag is het leuk om terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat vond je dit jaar het leukst? Wat heb je geleerd? Welk moment zal je niet snel vergeten? Maak een oudejaarsdag kletspot met je ouders en broers/zussen of met een paar vrienden. Bedenk allemaal een paar vragen en schrijf die op kaartjes. Stop de kaartjes in een pot of doos en pak er op oudejaarsavond om beurten eentje uit. Gezellig! Ook leuk om digitaal te doen met familie of een grotere groep vrienden. Dan kan iedereen thuis een paar kaartjes maken.
  2. Oliebollen wedstrijd. Organiseer met je buren een leuke oliebollen wedstrijd. Maak allemaal oliebollen en breng er een paar bij elkaar langs (op afstand: zet het bijvoorbeeld voor de deur). Maak een scorekaart en beoordeel elkaars oliebollen! Deel de beoordeling met elkaar via WhatsApp. Wie heeft de lekkerste oliebollen gemaakt?
  3. Digitaal feestje. Zou je normaal met je vrienden uitgaan op oudejaarsavond? Maak er nu een digitaal feestje van! Maak van tevoren een leuke muziek playlist met elkaar die jullie tegelijkertijd aan kunnen zetten. Ook leuk: doe er wat karaoke nummers tussen! Kleed je op oudejaarsavond feestelijk aan, maak je kamer gezellig met slingers en lampjes (of zet een discolamp aan) en videobel je vrienden. Swingen maar!
  4. Doe iets liefs voor je vrienden of familie. In deze tijd kunnen we allemaal wel iets positiefs gebruiken. Schrijf bijvoorbeeld kaartjes voor je vrienden met daarin wat ze voor jou hebben betekend dit jaar en wat je ze voor 2022 wenst. Of maak een lieve videoboodschap voor je opa en oma. Zo sluit je 2021 met een goed gevoel af!
  5. Speel online spelletjes. Hints, wie ben ik of 30 seconds kan je ook goed spelen via videobellen! Of verzin jullie eigen spel. Maak bijvoorbeeld een quiz over 2021. Of een grappige quiz met weetjes over jullie familie.

We wensen jullie een fijne oudejaarsdag!

Deel dit artikel: