Leuke tips voor een regenachtige vakantiedag

Regenachtig weer in de zomervakantie? Geen probleem! Met deze tips maken jullie er toch een leuke dag van. 

Buiten spelen

Ook als het regent kun je buiten spelen! Klik hier voor leuke spelletjes.

Thuisbioscoop

Op een regenachtige dag kan het heerlijk zijn om lekker een film te kijken. Maak er een echte ‘thuisbioscoop’ van. Zorg voor zachte kussens op de bank, een bakje popcorn erbij en doe de gordijnen dicht.

Schatzoeken

Laat je kind(eren) op zoek gaan naar een schat in huis. Dit kan een kleinigheidje zijn of een briefje met een verrassing (vanavond gaan we pannenkoeken eten, morgen gaan we naar het zwembad, etc.). Maak enveloppen met nummers en verstop ze in huis. Eerst moet nummer 1 gevonden worden, dan 2, enzovoort. Stop in de envelop een briefje met een aanwijzing of opdracht. Zo komen je kinderen steeds een stapje dichterbij de schat!

Voorlezen

Maak een relaxplekje in huis waar jullie samen lekker boekjes kunnen lezen. Fijne qualitytime met je kind!

Maak een groot kunstwerk

Plak rollen oud behang aan elkaar en laat je kind(eren) lekker aan de slag gaan met verf, stiften of kleurpotloden. Zo maken ze samen een mooi groot kunstwerk!

Thuis theater

Naast een thuisbioscoop, is een thuis theater ook erg leuk! Laat je kinderen een optreden bedenken. Bijvoorbeeld een grappig toneelstuk, een dansvoorstelling of goochelshow. Zet een paar stoelen op een rij als tribune voor het publiek. De uitvoering kan beginnen!

Binnen picknicken

Regenachtig weer? Geen probleem! Picknicken kan ook binnen. Stoelen en tafels aan de kant, een vrolijk kleed op de grond, een gezellig muziekje erbij en de pret kan beginnen! Maak het extra leuk door de boterhammen en beleg in een mand te stoppen.

Karaoke

Speel gezellig karaoke. Daar heb je geen karaokeset voor nodig, op Youtube zijn genoeg filmpjes te vinden met songtekst erbij!

Verstoppertje

Verstoppertje kan ook prima in huis!

Knutselen

Met knutselen kunnen kinderen uren zoet zijn. Een fijne activiteit voor een regenachtige dag! Leuke knutseltip: sokpoppen maken! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld plakoogjes en textielstiften.

Verkleden

Altijd leuk. Duik in de verkleedkist of de kledingkast van papa en mama!

Maak een Lego dorp

Reserveer een tafel voor het Lego kunstwerk en laat je kind een Lego dorp bouwen. Maak van tevoren samen een plan. Wat hoort er allemaal in een dorp? Een school, supermarkt, speeltuin? Je kind kan de hele vakantie stukjes verder bouwen aan zijn of haar dorp.

Stampen in de plassen

Regen kan ook heel leuk zijn. Trek een regenpak en regenlaarzen aan en ga een frisse neus halen. Lekker stampen in de plassen!

Fort bouwen

Laat je kind(eren) een fort bouwen van kussens, boeken of dozen. Pret gegarandeerd!

Maak een disco

Gordijnen dicht, disco-outfit aan en samen dansen op jullie favoriete liedjes.

Kussengevecht

Goed om de energie kwijt te raken: houd een kussengevecht! Zorg wel voor duidelijke regels (bijvoorbeeld niet in het gezicht mogen slaan).

Bron: famme.nl

Deel dit artikel: