Leuke dingen om te doen met kerst

Hoe ga jij dit jaar kerst vieren? Heb je een kerstdiner met familie of ga je iets leuks doen met vrienden? Als je nog op zoek bent naar inspiratie, dan hebben we hieronder wat ideeën voor je op een rijtje gezet. Alvast een fijne kerst!

Maak je eigen foute kersttrui

Pak een oude trui die je toch nooit meer draagt en tover hem om tot foute kersttrui! Leuk om een middagje samen met vrienden te doen. Haal allemaal versieringen in huis om jullie truien mee te versieren, je kunt het zo gek maken als je wilt: kerstballen (van plastic), houten kersthangers, glitterspray, hele kerstslingers.. Je kunt ook textielverf of textielstiften kopen om een eigen kunstwerk op je trui te maken. Maak aan het einde een leuke foute kersttrui-selfie met z’n allen. Wie durft zijn/haar foute kersttrui aan te doen naar het kerstdiner met familie?

Gezellig eten met vrienden

Met elkaar eten is super gezellig. Je kunt bijvoorbeeld een kerstbrunch organiseren of een gezellige winterbbq. Zorg dat iedereen van je vrienden iets regelt. Wie neemt er eten mee (je kunt bijvoorbeeld allemaal iets maken), wie zorgt voor de muziek en wie voor leuke kerstversiering? Doe je een winterbbq, zorg dan ook dat je lekker warme kleden en sjaals meeneemt. En natuurlijk warme chocolademelk!

Kerstdiner-bingo

Hebben jij en je vrienden allemaal een kerstdiner met familie deze feestdagen? Dan zijn er vast grappige uitspraken of dingen die altijd gebeuren. Bijvoorbeeld: iemand van je familie vraagt of je al ‘verkering’ hebt (zucht), je oma zegt dat je al zo groot bent geworden, je neefjes krijgen ruzie, het hoofdgerecht is iets met kip… en ga zo maar door. Verzin met elkaar zo veel mogelijk uitspraken of gebeurtenissen en maak daar een bingo van. Maak een speciale ‘Kerstdiner-bingo’ WhatsApp-groep en iedere keer als er een uitspraak of gebeurtenis écht gebeurt, app jij snel je vrienden. BINGO! Wie heeft de meeste kerstdiner-bingo’s op 1 avond?

Maak een scrapbook van je favo foto’s van 2019

Maak jij ook altijd veel foto’s, maar druk je ze eigenlijk nooit af? Zonde! Je kunt al die herinneringen op een superleuke manier bewaren in een ‘scrapbook’. In deze video op Youtube kan je zien hoe je een scrapbook kunt maken.

Game marathon

Vind je het leuk om spelletjes te doen of online games te spelen? Organiseer een game marathon met vrienden, familie of buren. Laat iedereen zijn/haar favoriete spel meenemen en doe wedstrijdjes tegen elkaar.

Luie filmmiddag

Schuif de meubels in je kamer (of in de woonkamer) aan de kant en maak een lekkere relax-plek: leg je matras op de grond of gebruik een heleboel kussens en warme kleden. Zoek samen de leukste (kerst)films uit en houd een heerlijke luie filmmiddag!

Wij wensen je hele fijne kerstdagen en een fijne kerstvakantie!

Deel dit artikel: