Leuke dingen doen in de voorjaarsvakantie

Heerlijk, het is vakantie! Tijd om leuke dingen te doen met elkaar. Ook bij regenachtig weer zijn er genoeg leuke dingen te doen! Lees deze tips.

Voorlezen

De meeste (jonge) kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Voorlezen is ook nog eens goed voor de taal- en spraakontwikkeling. Regent het? Maak het binnen gezellig en neem de tijd om boekjes voor te lezen aan je kind. Klik hier voor voorleestips.

Spelletjesmiddag

Organiseer een spelletjesmiddag. Met vriendjes, buurtkinderen, broertjes en zusjes of gewoon samen met je kind. Je kan kiezen voor buiten- of binnen spelletjes. Is de spelletjesmiddag met vriendjes? Vraag of ieder kind een spel mee wil nemen van thuis. Laat de kinderen om beurten een spel uitkiezen en laat ze lekker hun gang gaan.

Spelen met vliegtuigjes

Staat er harde wind? Daar kan je leuk mee spelen! Knutsel een papieren vliegtuigje. Ga samen met je kind naar buiten en zoek een plek waar veel wind staat. Neem een aanloop en gooi het vliegtuigje de lucht in! En? Hoe ver komt het vliegtuigje? Maak het nog spannender en organiseer een wedstrijdje met vriendjes.

Nieuwe smaken ontdekken

Ontdek samen nieuwe smaken! Zoek een recept op met ingrediënten die jullie niet kennen. Ga samen boodschappen doen en maak het gerecht thuis samen klaar. Je kind leert hierdoor nieuwe groenten of kruiden kennen en doordat je het samen maakt, wil hij of zij het vast graag proeven. Dat ook jij het nog nooit hebt geproefd, maakt het extra leuk. Zou het lekker zijn?

Voorjaarswandeling

Maak samen met je kind een voorjaarswandeling. Ga samen op zoek naar bloemen die al bloeien of andere tekenen van het voorjaar.

Puzzelen

Tijd om een (grote) puzzel af te maken, is er doordeweeks vaak niet. Huiswerk, vriendjes die komen spelen… Maak in de vakantie tijd vrij om gezellig te puzzelen. Maak bijvoorbeeld met elkaar (of met vriendjes) een hele grote puzzel af! Zijn je kinderen de puzzels die jullie thuis hebben inmiddels een beetje zat? Ga eens naar de kringloopwinkel en koop voor een paar euro nieuwe puzzels. Zo zijn ze wel even zoet.

Buiten spelen

Ook als het regent kan je lekker buiten spelen. Klik hier voor leuke spelletjes van Jantje Beton.

Knutselen: een boeket van handjes

Is het buiten grijs en somber? Met dit knutselwerkje zorg je tóch voor een voorjaarssfeer in huis.

Dit heb je nodig: vellen gekleurd papier, schaar, verf/stiften/versiersels, plakband, rietjes, touw/lint, bloemenvaas.

Zo maak je het boeket:

  1. Laat je kind zijn of haar hand een paar keer overtrekken op vellen gekleurd papier.
  2. Knip de handjes uit en versier ze. Maak bijvoorbeeld met verf leuke figuurtjes op de handjes.
  3. Maak de handjes met een plakbandje vast aan de rietjes.
  4. Maak alle rietjes aan elkaar vast met een touwtje of lintje: zo wordt het een mooie bos.
  5. Zet het boeket in een mooie bloemenvaas.

Wij wensen jullie een hele fijne voorjaarsvakantie!

Deel dit artikel: