Leuke dingen doen in de voorjaarsvakantie: tips! (2019)

Het is voorjaarsvakantie! Tijd om leuke dingen te doen met elkaar. Hieronder vind je inspiratie.

Maak een mooi schilderij

Lekker creatief! Doe een verfschort (of oude kleding) aan, pak verf en kwasten en begin aan je kunstwerk. Dit kun je bijvoorbeeld maken:

  • Is het mooi weer? Maak het schilderij dan buiten! Schilder bijvoorbeeld een bloem in de tuin na, of je eigen fiets
  • Vraag papa, mama, je broertje/zusje of een vriendje om als model te zitten en schilder elkaar na
  • Leuk voor oudere kinderen: maak een beroemd schilderij na
  • Grappig: maak een gek kunstwerk en vraag aan anderen wat ze in je kunstwerk zien. Dat levert vast grappige antwoorden op!
Leuk voor oudere kinderen: praat één dag in een andere taal

Leert jouw kind op school Engels of een andere buitenlandse taal? En vindt hij of zij dat erg leuk? Speel dan eens een dag dat jullie uit dat land komen. ‘s Ochtends begroet je elkaar bijvoorbeeld met “Good morning” en eet je samen “breakfast”. Zijn er woorden die jullie niet goed weten, probeer het dan zo goed mogelijk aan elkaar te omschrijven. Lol gegarandeerd! Ook leuk: boodschappen doen met een boodschappenlijstje in een andere taal. Kan je kind raden wat alles betekent? Leuk en leerzaam!

Houd een speeltuin-marathon

Het voorjaar komt eraan en de temperatuur stijgt. Heerlijk weer om naar de speeltuin te gaan! Wil jouw kind altijd bij iedere speeltuin waar jullie langs lopen even spelen? Laat zijn of haar droom uitkomen en houd een speeltuin-marathon! Ga samen naar elke speeltuin in de buurt die jullie kennen. Je kind zal die avond vast heerlijk slapen na al dat spelen! 😉

Kook samen iets nieuws wat jullie nog nooit hebben gegeten

Ontdek samen nieuwe smaken! Zoek een recept op met ingrediënten die jullie niet kennen. Ga samen boodschappen doen en maak het gerecht thuis samen klaar. Je kind leert hierdoor nieuwe groenten of kruiden kennen en door het samen te maken wil hij of zij het vast heel graag proeven. Dat ook jij het nog nooit hebt geproefd, maakt het extra leuk. Zou het lekker zijn?

Wolken kijken

Als de zon weer vaker schijnt, is niets fijner dan lekker buiten zijn. Met dit leuke fantasiespelletje kun je lekker van de zon genieten! Ga samen in het gras liggen en bekijk alle wolken die voorbij gaan. Gebruik je fantasie. Wat zie je allemaal in de wolken? Dieren, mensen? Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet! Lol gegarandeerd.

Wij wensen jullie een hele fijne voorjaarsvakantie!

Bronnen/inspiratie: Jantje Beton, voucheralarm.com

Deel dit artikel: