Leuke dingen doen in de meivakantie: tips!

Het is bijna meivakantie! Tijd om leuke dingen te doen met elkaar. Hieronder vind je leuke ideeën.

Elkaar naschilderen

Speel een echte schilder en schilder elkaar na. Als het mooi weer is, kunnen jullie dit lekker buiten doen! Lijkt het schilderij een beetje? Wie kan het langst in een grappige pose model blijven staan?

Lekker buitenspelen

Klik hier voor leuke, originele buitenspeeltips!

Speel een fantasierol

Ga mee in de fantasie van je kind en speel de hele dag een rol. Bijvoorbeeld: jij bent de koningin en je zoontje de koning, jullie wonen op een onbewoond eiland, jullie zijn buitenaardse wezens en niemand mag jullie ontdekken… enzovoort. Blijf ook in de rol als jullie naar buiten gaan, bijvoorbeeld tijdens het boodschappen doen. Wat zou een koning ‘s avonds eten?

Houd een spelletjesmiddag

Is het slecht weer? Dan is een spelletjesmiddag een gezellig idee! Pak alle favoriete spelletjes uit de kast en houd een marathon.

Maak een theatervoorstelling

Leuk om met een groepje vriendjes te doen. Bedenk een leuke theatervoorstelling, bijvoorbeeld een toneelstuk of een goochelshow, misschien wel een circus! Oefen met elkaar, trek verkleedkleren aan en maak een theater in de tuin of in de woonkamer. Zet een paar stoelen neer voor het publiek en nodig gasten uit (papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen…). De pret kan beginnen!

Ga er lekker op uit

Ga gezellig met elkaar naar het bos, het strand of een leuk park. Leuke dingen om te doen:

  • Maak samen een groot zandkasteel op het strand
  • Zoek vogels in het bos. Welke vogels kun je horen?
  • Speel verstoppertje of houd een speurtocht in het bos of in het park
  • Ga op zoek naar mooie schelpen op het strand
  • Ligt er een omgevallen boom in het bos? Gebruik hem als evenwichtsbalk! Wie kan er overheen lopen zonder te vallen?
Knutseltip: een eigen boek

Vindt je kind het leuk om verhaaltjes te bedenken? Dan is dit een leuke knutseltip! Geef je kind een paar lege A4-tjes en laat hem of haar daar het verhaal op schrijven en tekeningen erbij maken. Kan je kind nog niet schrijven, dan kan jij hem of haar daarbij helpen. Is het verhaal af? Leg de A4-tjes op elkaar, perforeer er gaatjes in en bind ze met een lintje of touwtje aan elkaar vast. Tadaa, een eigen boek! Wat zal je kind daar trots op zijn.

Wij wensen jullie een fijne meivakantie!

Deel dit artikel: