Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Leuke buitenspeeltips voor in de winter

Leuke buitenspeeltips voor in de winter

Ook in de winter kun je lekker buiten spelen! Vind hieronder leuke buitenspeeltips van de Jantje Beton Buitenbeweging.

Winterse kunstwerken op het raam
De kerstdagen zijn voorbij, maar je kunt nog steeds een mooie winterse tekening maken op het raam! Wist je dat je dat heel makkelijk zelf kunt maken? Neem een kopje bloem, een kopje water en een kopje afwasmiddel. Roer het goed door elkaar, tot het ongeveer even dik is als saus. Met deze witte én afwasbare raamverf schilder je zo een heleboel sneeuwvlokken of sterren langs de buitenkant van het raam! Dat ziet er vast heel mooi uit.

 

 

 

Lekker griezelen!
Nu het vroeg donker is, kun je lekker griezelen buiten. Zoek een donker terrein in je buurt en speel verstoppertje met griezelgeluiden. Eén iemand zoekt de anderen, terwijl ze enge geluiden maken. Whooooohoooow, krssssst of pieeeeeppp! Spanning verzekerd!

 

 

 

 

Donkere figuren
Nu het vroeg donker wordt, kan je in het donker buiten gaan spelen! Zoek een felle straatlantaarn in je buurt en speel met je schaduw. Wie raadt welk figuur je maakt? Je kan ook je eigen zaklamp meenemen en figuren maken op de huizen in de buurt. Zorg dat je met twee bent, dan kan één iemand met de lamp schijnen en de andere een figuurtje maken. Zo gaat je schaduwfiguur in de hele buurt op pad!

 

 

 

 

Veel buitenspeelplezier!

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

Fijne Vaderdag! ... Bekijk meerBekijk minder

17 juni 2018  ·  

onze laatste tweets

Op vrijdag 18 mei startte project #SplashCapelle op basisschool De Contrabas. Kijk voor meer informatie over het project en een kort verslag van de aftrap op onze website: bit.ly/SplashContrab…