Leuke buitenspeeltips voor warm weer

Het is de laatste dagen heerlijk zonnig weer. Tijd om lekker buiten te spelen! Hieronder tips voor een paar leuke, eenvoudige spelletjes. Veel speelplezier!

Met water verven

Simpel, maar leuk met mooi weer: met water verven! Het enige wat je nodig hebt is een emmer water en een paar dikke kwasten. Maak de mooiste figuurtjes op de stoep! De tekeningen verdwijnen na een tijdje weer, maar daar kun je een leuk wedstrijdje van maken: wie heeft zijn tekening als eerste af voordat het opgedroogd is?

Appeltjes van oranje

Een spannend spel! Dit heb je nodig: een stuk karton, een touwtje en een paar sinaasappels. Bind het touwtje aan het karton vast en leg een sinaasappel op het karton. Trek het karton met de sinaasappel erop zo ver mogelijk vooruit zonder dat de sinaasappel eraf valt! Wie houdt het het langste vol? Tip: maak het nog spannender door meerdere sinaasappels op het karton te leggen. Nog een tip: voeg een beetje fantasie toe door het stuk karton te versieren als koets. De sinaasappel is de koning of koningin: teken een gezichtje en kroontje op de sinaasappel.

Zeilrace

Maak je eigen zeilboot en organiseer een zeilrace! De zeilboot kun je maken van een drinkpakje, conservenblik of flesje. Het zeil maak je van een stokje, touw of tape en gebruikt karton. Prik een gaatje in het bootje en maak het zeil met wat tape stevig vast. Zeilen maar! In een emmer water, (zwem)badje met water in de tuin of in een riviertje of meer. Welk bootje wint de race? Je kunt het bootje natuurlijk nog mooier maken door hem te versieren met gebruikte dopjes, rietjes of ijsstokjes. Veel zeilplezier!

Flessenvoetbal: ideaal voor warm weer!

Is het buiten te warm om te voetballen? Dan is flessenvoetbal een goed idee! Dit spel kun je doen met minimaal twee kinderen. Pak een paar lege plastic flessen en vul ze met water. Zoek een grasveld op en neem de gevulde flessen water en een voetbal mee. Iedereen die meedoet gaat in een cirkel staan en zet een fles water (zonder dop) voor zich neer. Probeer nu de waterfles van de ander om te schoppen met de voetbal. De voetballer met de volste fles wint!

Bubbelkunst

Voor de kleine kunstenaars onder ons: maak een mooi schilderij met bubbels! Hang buiten een groot vel of laken op aan een waslijn. Combineer een beetje waterverf en bellenblaaszeep. Zo ontstaan er prachtige kleuren om mee te kliederen. Blaas de gekleurde bellen tegen het schildersdoek aan en tadaa: echte bubbelkunst!

Bron: Jantje Beton Buitenbeweging

Deel dit artikel: