Leren koken: leuke website van het Voedingscentrum!

Koken is leuk en leerzaam. Op het websitegedeelte ‘Jij bent de chef‘ van het Voedingscentrum kunnen kinderen leren over koken en alles wat daarbij komt kijken.

De voordelen van leren koken

Van koken leren kinderen veel vaardigheden. Daarnaast is het ook goed voor het zelfvertrouwen. Jonge kinderen kun je al veel leren door samen te koken. Klik hier voor 8 voordelen van koken met je kind

Jij bent de chef: voor kinderen van 9-13 jaar

Het websitegedeelte ‘Jij bent de chef‘ van het Voedingscentrum is speciaal gemaakt voor kinderen van 9-13 jaar. Met handige tips en filmpjes helpt het Voedingscentrum je kind stap voor stap op weg naar een lekkere maaltijd.

Een recept kiezen

Voordat je aan de slag gaat, kies je eerst een recept uit. Op de website kan je kind kiezen uit lekkere en makkelijke recepten.

Boodschappen doen

Als je een recept gekozen hebt, ga je de ingrediënten bij elkaar zoeken. Heb je sommige ingrediënten niet in huis, dan moet je eerst boodschappen doen! Op welke dingen moet je letten als je naar de winkel gaat? Het Voedingscentrum heeft een handig stappenplan voor je kind.

Aan de slag!

Als het tijd is om te koken, zet je eerst pannen, snijplanken en messen klaar. Daarna kun je beginnen met alles afwegen en snijden. Hoe doe je dat precies, groente snijden? Op de website leert je kind verschillende technieken met behulp van handige video’s. Of je kind nu gaat koken, stomen, roerbakken, grillen of iets anders: het Voedingscentrum legt uit wat al die termen betekenen en hoe je kind het kan aanpakken.

Bewaartips

Is er na de maaltijd nog wat over? Ook daar is aan gedacht. Op de website kan je kind handige bewaartips vinden!

Wat gaat jouw kind koken? Veel kookplezier en alvast eet smakelijk!

Bron: Voedingscentrum

Deel dit artikel: