Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Leestip voor aanstaande brugpiepers: Ukkepuk!

Leestip voor aanstaande brugpiepers: Ukkepuk!

Zit je kind in groep acht, dan zijn dit de laatste weken op de basisschool. Je kind weet vast al naar welke middelbare school hij of zij gaat, misschien is hij of zij zelfs al gaan kennismaken. Naar de middelbare school gaan kan best spannend zijn. Dit boek met grappige stripjes over de middelbare school is leuk om te lezen voor aanstaande brugklassers.

Brugpieper Roos Vink: Ukkepuk!
Roos zit in de brugklas van het Enigmacollege en ze loopt tegen allerlei middelbare school problemen aan.

Roos is nogal, eehm, klein. Haar vriendin Alana is ongeveer twee keer zo lang, maar verder zijn ze precies hetzelfde. Gelukkig zit Alana ook op het Enigmacollege. Samen zoeken ze de weg in het vreselijk grote gebouw waar ongeveer elke week een vleugel aangebouwd wordt. En proberen ze wijs te worden uit contextmappen, werkcorrecties, puntnormen, wildroosterdagen en caroussellessen. Snap jij het nog? 

Je kunt het boek vinden bij de Bibliotheek.

 

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Een zoon of dochter in de puberleeftijd kan voor veel leven in de brouwerij zorgen. Dat kan heel leuk zijn, maar het kan ook spanningen en conflicten opleveren. Misschien heb je als ouder allerlei vragen. De cursus 'Omgaan met #pubers' kan je ondersteunen: bit.ly/Omgaanmetpube…