Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

KOPP-groep voor jongeren

De KOPP-groep is bedoeld voor jongeren tussen 12 en 15 jaar, waarbij tenminste één ouder een verslavingsprobleem en/of een psychiatrisch ziektebeeld heeft. Deze groep kan ondersteunend werken. Het doel van de groep is dat je in een ontspannen sfeer de gelegenheid krijgt om met anderen jongeren, die in een vergelijkbare situatie zitten, gedachten te delen en vragen te stellen. Misschien vind je hier herkenning in en dit kan een steuntje in je rug zijn om met de situatie om te gaan.

Waar gaan we mee aan de slag?

De training bestaat uit een kennismakingsgesprek met jou en je ouder(s)/verzorger(s), zeven groepsbijeenkomsten (zonder ouders), een evaluatiegesprek en mogelijk een terugkombijeenkomst.

Tijdens de groepsbijeenkomsten ga je samen met andere jongeren praten over bepaalde thema’s. De thema’s van de training zijn:

  • Kennismaken en bespreekbaar maken van de thuissituatie
  • Bewust worden van de gevolgen
  • Ziekte-inzicht
  • Uiten van gevoelens
  • Sociale steun
  • Omgaan met lastige situaties
  • Opkomen voor jezelf

Voor wie is de KOPP-groep bedoeld?

Voor jongeren tussen 12 en 15 jaar, waarvan tenminste één ouder een verslavingsprobleem en/of een psychiatrisch ziektebeeld heeft.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de KOPP-groep.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats bij het CJG, aan de Linie 7 of  de Linie 8 in Capelle aan den IJssel. De precieze locatie wordt van tevoren aan je doorgegeven.

Data bijeenkomsten

Op dit moment is er nog geen startdatum bekend voor de KOPP-groep. Je kunt je wel vast aanmelden. Als je je inschrijft, nemen we contact met je op en kom je op de aanmeldlijst. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, kan er een nieuw groep van start gaan. We hopen in het voorjaar van 2019 met een nieuwe groep te kunnen starten.

Aanmelden

Je kan je aanmelden via het aanmeldformulier aan de rechterkant van deze pagina. Maar ook telefonisch via telefoonnummer 010 – 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Val je niet binnen de leeftijdscategorie voor deze training? Je kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen.

aanmelden wachtlijst cursussen & trainingen