Leuke tips om Koningsdag thuis te vieren

Het is bijna Koningsdag. Door het coronavirus is Koningsdag nu anders dan anders. Hoe kan je toch aandacht besteden aan deze dag, nu je vooral thuis bent? Hieronder vind je ideeën! 

Koninklijke familie

Leuk om met jonge kinderen te doen: bekijk samen de website van Het Koninklijk Huis. Vooral de pagina met foto’s en video’s is leuk om uitgebreid te bekijken. Weten de kinderen hoe de prinsesjes heten? Welke foto vinden ze gek, leuk of bijzonder? De foto’s mag je downloaden en gebruiken om bijvoorbeeld als Koningsdag-versiering op te hangen in huis of om mee te knutselen. Maak bijvoorbeeld een leuke Koningsdag-collage op een groot vel papier!

Oranje snacks maken

Maak samen leuke oranje snacks. Leuk en gezellig om samen te maken, lekker om op te eten.

Verkleden als koningspaar

Haal de verkleedkist tevoorschijn en houd een verkleedfeestje. Wie is de mooiste koning of koningin?

Je eigen kroon knutselen

Knutsel een mooie kroon om op Koningsdag te dragen. Ook al blijf je thuis, het is tóch de verjaardag van de koning. En daar hoort een feestelijke kroon bij 😉 .

Kroon rood-wit-blauw

Dit heb je nodig: schaar, lijm, nietjes, rood karton, vouwpapier in Koningsdag kleuren en goud papier.

Zo maak je het: Knip een strook rood karton uit die om je hoofd past. Vouw ongeveer acht vliegers in rood, wit, blauw en oranje en plak deze op die volgorde op het rode karton. Vind je vliegers vouwen te lastig? Je kunt in plaats daarvan ook driehoeken uitknippen. Knip uit het gouden papier acht rondjes en plak deze op de punten van de driehoeken. Niet de kroon vast. Je kroon is klaar om gedragen te worden!

Koninklijk diadeem

Dit heb je nodig: een diadeem, een plastic of papieren bekertje, een stukje vrolijk gekleurd (cadeau)papier en wat kleine pompons, knoopjes of siersteentjes.

Zo maak je het: Plak het papier om het bekertje heen. Teken met een potlood driehoeken op de bovenkant van het bekertje en knip deze uit. Dit worden de punten van je kroon. Knip een gleuf in de onderkant van het bekertje en zet het bekertje op de diadeem. Je kunt hem met plakband of eventueel lijm vastmaken. Plak als laatste de pompons aan de punten vast en je kroontje is klaar!

Wij wensen jullie een fijne Koningsdag!

Bronnen: jufenmeester.nl, telegraaf.nl, suuskinderfeestjes.nl

Deel dit artikel: