Koningsdag: leuke tips voor de vrijmarkt!

Wil je kind met Koningsdag graag op de vrijmarkt staan, maar weet je kind nog niet zo goed wat hij of zij gaat verkopen? Hieronder vind je leuke ideeën én handige verkooptips. 

Leuke dingen om te verkopen op de vrijmarkt
Popcorn

Origineel: popcorn! Maak samen op de dag voor Koningsdag bakken met popcorn klaar. Voor zoete popcorn kan je poedersuiker over de popcorn doen, voor zoute popcorn zout. Om de popcorn op een leuke manier te verkopen, kan je bij de snoepwinkel puntzakken kopen. Maak de puntzak vrolijker door er een leuke tekening van je kind aan te hangen of laat je kind de zakken op een andere manier versieren.

Nagels lakken

Vindt je kind het leuk om nagels te lakken? Open een ‘nagellakstudio’ op Koningsdag! Neem een tafeltje, twee stoeltjes en verschillende kleuren nagellak mee. De pret kan beginnen. Vergeet niet om oranje nagellak mee te nemen!

Koningsgebakjes

Bak samen leuke cupcakes of koekjes, mooi versierd voor Koningsdag. Maak het extra leuk door ze mooi te verpakken, bijvoorbeeld in plastic folie met een leuke strik er omheen.

Fotoshoot

Verzamel alle gekke hoedjes, petjes en andere verkleedspullen en maak met je kinderen een fotostudio. Maak je de foto’s met een polaroid camera, dan kunnen je klanten de foto meteen meenemen. Je kunt ook foto’s maken met een mobiele telefoon of digitale camera. Laat je klanten dan hun e-mailadres opschrijven zodat je de foto’s later kunt opsturen. Tip: maak een paar leuke voorbeeldfoto’s om als reclame op te hangen!

Zelfgemaakte kunst

Is je kind erg creatief? Maak mooie schilderijtjes of sieraden om te verkopen.

Grabbelton

Werkt altijd goed: een grabbelton! Vul een bak met gescheurde oude kranten of papiertjes en verstop er kleine cadeautjes in. Maak de prijs om te mogen grabbelen niet te hoog, bijvoorbeeld 10 of 20 cent.

Oud speelgoed

Op de vrijmarkt wordt veel oud speelgoed verkocht. Een handige manier om eens goed op te ruimen! Ga samen met je kind door het huis en verzamel alle spullen die jullie niet meer gebruiken. Je kunt ook familie en vrienden vragen om oude spullen te verzamelen. Zo heeft je kind snel een kleed vol!

Verkooptips
Val op

Een opvallende stand doet wonderen. Je kind kan de stand leuk aankleden door bijvoorbeeld zelf tekeningen of slingers te maken. Het werkt vaak ook goed om een bord op ooghoogte op te hangen, zodat iedereen die langsloopt snel kan zien wat je kind verkoopt. Zorg ook voor een goede verkoopplek, let goed op waar de meeste mensen langs lopen.

Vrolijke outfit

Net als een mooie stand, helpt ook een vrolijke (Koningsdag) outfit. Laat je kind een mooie outfit kiezen voor de dag. Een gek oranje hoedje, vrolijk gekleurde panty of misschien wel verkleed als superheld of prinses. Het gaat erom dat de kleding lekker opvalt.

Duidelijke prijzen

Als de prijs niet helemaal duidelijk is, kopen mensen het minder snel. Plak met je kind op alles een duidelijke prijs. Of hang een bord op met bijvoorbeeld ‘alles voor 1 euro’. Maak de prijzen niet te hoog, ook dan verkoop je vaak minder.

Extra tips
  • Zorg voor een zeil of paraplu’s om de spullen te beschermen als het gaat regenen
  • Neem een warm kleed mee voor als het koud wordt
  • Denk aan een bakje/portemonnee voor de opbrengst
  • Spreek van tevoren af wat je kind met het verdiende geld mag doen

Veel verkoopplezier en een fijne Koningsdag!

Bronnen: happymoms.nl, mamaplaats.nl, kidsproof.nl

Deel dit artikel: