Knutseltips voor Pasen

Het is bijna Pasen! Maak het thuis gezellig en ga samen aan de slag met deze leuke knutseltips van J/M ouders.

Paas t-shirt

Maak zelf een leuk paas t-shirt om tijdens de paasdagen te dragen! Knip een konijn, kuiken of paasei uit papier en speld deze op een t-shirt. Laat je kind daarna met textielverf of stift rond de randen een versiering maken. Haal daarna het papier weer van het shirt af. Het resultaat: een origineel paas t-shirt!

paasshirt

Paasslinger

Maak een stapeltje van vrolijk gekleurde vellen papier. Teken een paashaas op het bovenste vel en knip de paashaas uit. Zo heb je in één keer veel paashazen gemaakt! Maak met een perforator gaatjes in de oren en rijg de paashazen daarna aan een touw. Plak een pom-pom of watje op de paashazen als staart. Nu is de slinger helemaal af!

paasslinger

Paashoedjes

Draai een vel papier in een punt en niet hem vast. Laat je kind er een leuk haasje van maken door er oren, ogen en een neusje met snorharen op te plakken . Maak een touwtje of elastiekje vast aan het hoedje, zodat je kind hem echt op kan zetten. Dat ziet er feestelijk uit!

paashoejdes

Paasballonnen

Tover een ballon om tot paashaas, paaskuiken of paasei. Gebruik hiervoor gekleurd karton en/of watervaste stiften.

paasballon

Eierhouders

Veel leuker dan een eierdopje: deze diertjes helpen om de paaseitjes vast te houden. Teken een recht opstaand diertje op stevig papier: kies bijvoorbeeld voor een schaapje, kuikentje of haasje. Zorg dat het diertje twee armen heeft die wijd uitstaan. Knip het diertje daarna uit. Vouw de armpjes naar binnen en plak er een eitje tussen.

paashouders

Vrolijke paashazen van wc-rollen

Versier een wc-rol met vrolijk gekleurd papier of verf de wc-rol in een mooie kleur. Knip oortjes, voetjes en een neusje uit gekleurd papier. Plak de oortjes vast aan de bovenkant van de wc-rol. Plak het neusje op het midden van de wc-rol en plak de voetjes aan de onderkant vast. Teken met stift snorhaartjes naast het neusje. Gebruik plak-oogjes om het paashaasje af te maken. Geen plak-oogjes in huis? Je kunt ze natuurlijk ook tekenen!

paashazen

Paaskuikentjes

Knip een kuiken uit stevig papier. Laat je kind een heleboel kleine stukjes crêpe-papier afscheuren en hier propjes van maken. Plak de propjes op het kuikentje. Zo krijgt het kuiken een mooie ‘vacht’. Maak het kuikentje af door oogjes en een snaveltje te maken van papier.

paaskuikentjes

Paasfiguren van papieren borden

Leuk voor jonge kinderen: maak paashazen, eieren of paaskuikens van papieren borden, verf en gekleurd papier. Zie de foto hieronder voor voorbeelden.

paasborden

Veel knutselplezier en we wensen jullie hele fijne paasdagen!

Bron: jmouders.nl

Deel dit artikel: