Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Kinderzwerfboek-station bij het CJG!

Kinderzwerfboek-station bij het CJG!

Bij het CJG hebben we sinds kort een Kinderzwerfboek-station! Wat is een Kinderzwerfboek-station precies? Lees hieronder meer!

Zwervende boeken
Een Kinderzwerfboek-station is een plank of kast vol met kinderzwerfboeken. Je kan hier een boek brengen dat een ander kind mag lezen én je kan een zwerfboek uitzoeken om zelf te lezen. Kinderzwerfboek-stations staan in heel Nederland, op openbare plekken waar (veel) kinderen komen. Bijvoorbeeld bij kinderboerderijen, op scholen, in wachtkamers en in voortuinen. Bij het CJG is er nu ook een Kinderzwerfboek-station! Je vindt het station bij het CJG op de Linie 8 (2905 AX Capelle aan den IJssel), op de eerste verdieping in Gezondheidscentrum Oostgaarde. In de witte boekenkast naast de Spelotheek vind je de zwerfboeken! Een Kinderzwerfboek-station herken je aan deze poster:

 

 

 

 

 

 

Een boek uitkiezen om zelf te lezen
Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen. Het boek hoeft niet teruggebracht te worden naar hetzelfde Kinderzwerfboek-station. Het is de bedoeling dat het boek verder gaat zwerven. Je mag het achterlaten op school, in een bus of weer naar een (ander) Kinderzwerfboek-station brengen. Een kinderzwerfboek herken je aan de sticker op de kaft.

Een zwerfboek maken
Je kunt ook zelf een boek meenemen en er een zwerfboek van maken. Bij het Kinderzwerfboek-station liggen stickers die je op en in de boeken kan plakken. Daarna is het boek ook echt een zwerfboek! Kinderen nemen het boek mee naar huis en als het uitgelezen is, laten ze het boek weer zwerven.

Zijn er geen stickers bij het Kinderzwerfboek-station? Je kunt ook stickers aanvragen via www.kinderzwerfboek.nl

Heel veel Kinderzwerfboek-stations
Er zijn al een heleboel Kinderzwerfboek-stations in Nederland, wel meer dan 1500! Wil je weten waar deze allemaal zijn? Klik dan hier.

 

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp.