Kindermuziekweek: samen muziek maken

Van 8 t/m 18 april 2021 is ‘Kindermuziekweek’. Samen muziek maken is leuk en leerzaam! Hieronder vind je leuke tips om samen met je kind muziek te maken.

  1. Zing samen liedjes. Bedenk ze zelf of zing mee met een leuke cd, Spotify of YouTube. Klik hier voor leuke tips om samen met je peuter liedjes te zingen.
  2. Maak muziek met spullen die je in huis hebt. Je hebt niet veel nodig: een paar pannen en pollepels zijn al genoeg! Probeer samen allerlei voorwerpen uit om de mooiste muziek te maken. Blazen in een leeg flesje maakt bijvoorbeeld ook een mooi geluid! Op internet kan je ook leuke ideeën vinden.
  3. Leuk met oudere kinderen: probeer eens of het jullie lukt om te ‘beatboxen’. In dit filmpje van SchoolTv wordt uitgelegd wat beatboxen is. Op internet zijn veel filmpjes te vinden met beatbox ‘lessen’.
  4. Bedenk samen een coole rap.
  5. Ook voor je baby is luisteren naar muziek heel leuk en leerzaam. Je baby vindt het vooral leuk als jij zelf liedjes voor hem of haar zingt. Er zijn ook cd’s met speciale babymuziek. Of zoek eens naar babymuziek op internet.

Veel plezier!

Deel dit artikel: