Kindermishandeling: dichterbij dan je denkt

Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt. Wist je dat 3% van de kinderen opgroeit in een onveilige gezinssituatie? In de ‘Week tegen Kindermishandeling’ van 15 tot en met 21 november wordt extra aandacht gegeven aan dit probleem. Hieronder vind je links naar meer informatie over kindermishandeling en wat je kan doen als je je zorgen maakt om een kind in jouw omgeving.

Informatie

Op de website van de Week tegen Kindermishandeling kan je verhalen lezen van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken hebben gehad. Je kunt ook podcasts luisteren, maar die zijn vooral voor professionals gemaakt.

Op de website van de Rijksoverheid kan je meer lezen over wat kindermishandeling is en wat je kan doen als je vermoedt dat een kind mishandeld wordt. Wil je aan je kind uitleggen wat kindermishandeling is? Het Klokhuis heeft een speciale webpagina over kindermishandeling met informatie en filmpjes.

Zorgen over een kind?

Als je je zorgen maakt om een kind, kan je dit (anoniem) melden en advies vragen bij Veilig Thuis (0800-2000, gratis en dag en nacht bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432 en via de Kindertelefoon chat, elke dag van 11:00 tot 21:00 uur). Kijk ook op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl.

Deel dit artikel: