KinderLabs in Capelle aan den Ijssel

In Capelle aan den IJssel zijn 3 KinderLabs; in Schollevaar, Middelwatering en Schenkel. Dit zijn fijne plekken met allerlei leuke en leerzame gratis activiteiten voor kinderen (tot en met 12 jaar) en ouders. Ook kunnen kinderen en ouders met eigen ideeën voor activiteiten komen. Woon je in Capelle aan den Ijssel? Dan ben je bij alle KinderLabs welkom.

Wat is er doen bij een KinderLab?

Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn er meerdere activiteiten bij het KinderLab. Deze zijn voor ouders en kinderen van verschillende leeftijden. Zo zijn er bijvoorbeeld danslessen, kickboxlessen, knutsellessen en voorleesmomenten. Per KinderLab kan je online terugvinden wat er per dag te doen is. Onder het kopje “Aanmelden en locaties” staan de verschillende websites van de KinderLabs.

Een aantal activiteiten komen vaak terug, voorbeelden daarvan zijn:

 • Kleuteryoga
  Kleuteryoga is een speelse vorm van yoga voor kinderen van 4-7 jaar. Het stimuleert de lichaamsbewustzijn, het aanvoelen van grenzen en gevoelens en zorgt voor betere concentratie. Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, leren hoe ze mild met zichzelf & anderen kunnen omgaan en worden weerbaarder voor stress.
 • MeidenClub of JongensClub
  Een plek om te chillen, kletsen en activiteiten te doen speciaal voor meiden of jongens van 8-12 jaar. Kom gezellig langs en ontmoet andere meisjes/jongens uit de wijk.
 • Samen Wereldgerechten Koken
  Ga samen met Sabrina mee op reis in de keuken d.m.v. verschillende wereldgerechten! Leer op een leuke en leerzame manier andere ouders kennen uit de wijk en inspireer elkaar met verschillende hapjes en gerechtjes.
 • OuderLab Koffie Ochtend
  Als ouder heb je het druk met zorgen voor je kind(eren), het huishouden, je werk en andere verplichtingen. Soms kun je heel erg verlangen naar een momentje voor jezelf, dat je even niets hoeft. Elke woensdagochtend is er het OuderLab Koffie Ochtend bij KinderLab Schollevaar.

Het CJG

Vanuit het CJG zijn wij ook betrokken bij de KinderLabs. We organiseren verschillende activiteiten voor kinderen en ouders. Zo is ook het OuderLab ontstaan. Hier, maar ook bij de andere activiteiten, zijn medewerkers van het CJG aanwezig waar je als ouder altijd terecht kan met vragen of wanneer je advies nodig hebt. Zoals onze jeugd- en gezinscoach Hilda zegt: “Opvoeden is een pittige job, gelukkig sta je er niet alleen voor!”

Aanmelden en locaties

Elk KinderLab heeft zijn eigen website, hier vind je een overzicht van alle activiteiten en kan je je/je kind aanmelden voor een activiteit als deze niet volgeboekt is. Let op, aanmelden is verplicht! Het maakt niet uit in welke wijk je woont, zolang je in Capelle aan den Ijssel woont ben je bij alle KinderLabs welkom. Alle activiteiten zijn gratis.