weerbaarheidstraining

Over de KIES-groep

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan heel verschillend zijn.

Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. KIES staat voor ‘Kinderen In Echtscheiding Situatie’. In kleine groepen en onder begeleiding van KIES-coaches komen de kinderen 8 keer 1 uur bijeen.

Onderzoek door de Universiteit Utrecht heeft aangetoond dat KIES helpt bij het beter verwerken van de scheiding en het contact met de ouders verbetert.

Voor wie is de KIES-groep bedoeld?

De KIES-groep is voor kinderen uit groep 4 t/m groep 8, met gescheiden ouders of ouders die gaan scheiden.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze groep.

Locatie

De KIES-groep vindt plaats bij het CJG aan de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel.

Data trainingen

Op dit moment is er nog geen startdatum bekend voor deze training. Je kunt je wel vast aanmelden voor de eerstvolgende training. Als je je inschrijft, nemen we contact met je op en kom je op de aanmeldlijst. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, gaan we van start.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Maar ook telefonisch via 010 – 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Let op: om je kind te laten deelnemen aan de KIES-groep, is toestemming nodig van beide gezaghebbende ouders. Bij invullen van het aanmeldformulier daarom graag de gegevens van de andere ouder in het veld ‘bijzonderheden’ aangeven.

Aanmeldformulier