weerbaarheidstraining

Over de KIES-groep

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan heel verschillend zijn.

KIES staat voor ‘Kinderen In Echtscheiding Situatie’. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Ook kunnen ze herkenning en steun vinden bij leeftijdgenoten die in dezelfde situatie zitten.

In kleine groepen en onder begeleiding van KIES-coaches komen de kinderen 8 keer 1 uur bij elkaar. Iedere week is er een bijeenkomst, met uitzondering van schoolvakanties. Er wordt aandacht besteed aan het verwerken van de scheiding en het wennen aan een nieuwe situatie.

Onderzoek door de Universiteit Utrecht heeft aangetoond dat KIES helpt bij het beter verwerken van de scheiding en het contact met de ouders verbetert.

Voor wie is de KIES-groep bedoeld?

De KIES-groep is voor kinderen uit groep 4 t/m groep 8, met gescheiden ouders of ouders die gaan scheiden.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze groep.

Locatie

De KIES-groep vindt plaats bij het CJG aan de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel.

Data trainingen

  • 2 november t/m 21 december 2023 | Iedere donderdag van 15:30 tot 16:30 uur

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op deze pagina. Maar ook telefonisch via 010 – 24 23 200, maandag t/m vrijdag van 08.15 tot 17.00 uur.

Let op: om je kind te laten deelnemen aan de KIES-groep, is toestemming nodig van beide gezaghebbende ouders. Bij invullen van het aanmeldformulier daarom graag de gegevens van de andere ouder in het veld ‘bijzonderheden’ aangeven.

Let op: onze trainingen zijn voor kinderen, ouders en gezinnen die in Capelle aan den IJssel wonen.

Aanmeldformulier