Kind kwijt op het strand

Heb je een dagje strand gepland op deze laatste warme dagen van de zomervakantie? In een onbewaakt moment kan het zomaar gebeuren dat je je kind kwijt raakt. Wat kun je doen om dat te voorkomen? Lees deze tips!

Opvallen

Neem iets mee waardoor je opvalt tussen de andere strandgangers, zodat je spelende kind je makkelijk terugvindt. Dit kan van alles zijn: een felgekleurde parasol, een vlag die je in de grond steekt of een heliumballon die je kind zelf heeft uitgezocht. Trek je kind zwemkleding of een petje in een felle kleur aan, zodat je je kind goed kunt volgen als hij of zij over het strand rent.

Polsbandje

Op internet kun je voor een paar euro festivalbandjes bestellen. Dit zijn waterbestendige bandjes, die je moet doorknippen om ze af te doen. Schrijf hier je telefoonnummer op en schuif het bandje om de pols van je kind.

Foto van je kind

Zorg dat je je kind altijd goed kunt omschrijven, mocht hij of zij toch aan je aandacht ontsnappen. Wat heeft je kind aan, hoe zit zijn of haar haar? Maak eventueel aan het begin van de dag een foto, zodat je die kunt laten zien aan de strandwacht.

Je bent je kind toch uit het oog verloren, wat nu?

Als je je kind toch bent kwijtgeraakt, probeer dan rustig te blijven (hoe lastig dat misschien ook is). Onthoud deze tips:

  1. Zorg dat je een recente foto van je kind bij je hebt die je aan mensen kunt laten zien
  2. Zoek altijd op de ooghoogte van je kind
  3. Is er een hulppost in de buurt? Meld dan meteen dat je kind zoek is
  4. Onthoud dat kinderen bijna altijd met de wind mee lopen. Kinderen met langer haar lopen vaak tegen de wind in. Schijnt de zon? Kinderen gaan dan vaak met de zon in de rug lopen als ze de weg kwijt zijn. Zo hoeven ze hun ogen niet dicht te knijpen tijdens het zoeken.


Bron: Ouders van Nu

Deel dit artikel: