Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

KIES-groep in het voorjaar weer van start!

KIES-groep in het voorjaar weer van start!

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan heel verschillend zijn. Bij de spel- en praatgroep ‘KIES’ kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Naar verwachting zal er in het voorjaar een nieuwe groep starten!

KIES staat voor ‘Kinderen In een Echtscheiding Situatie’. In kleine groepen en onder begeleiding van KIES-coaches komen de kinderen acht keer één uur bijeen. Tijdens de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan het verwerken van de scheiding en het wennen aan een nieuwe situatie. KIES draagt bij aan gedragsverandering, een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. De KIES-groep biedt de kinderen manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.

Jouw betrokkenheid
Voorafgaand aan de KIES-groep is er een informatieavond voor ouder(s)/verzorger(s). Na afloop is er een individueel eindgesprek.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan de spel- en praatgroep.

Aanmelden
Aanmelden voor de KIES-groep kan via deze link (aanmeldformulier aan de rechterkant van de pagina), via de balie van het CJG of telefonisch via 010 24 23 200 (op werkdagen tussen 08:15 en 17:00 uur).

Als je je inschrijft, nemen we contact met je op en kom je op de aanmeldlijst. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, gaan we van start. Naar verwachting zal dit na de voorjaarsvakantie of meivakantie in 2019 zijn.