Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Nog plekken vrij voor de KIES-groep in april!

Nog plekken vrij voor de KIES-groep in april!

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan heel verschillend zijn. Bij de spel- en praatgroep ‘KIES’ kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Begin april starten we met een nieuwe groep. Er zijn nog plekken vrij!

KIES staat voor ‘Kinderen In een Echtscheiding Situatie’. In kleine groepen en onder begeleiding van KIES-coaches komen de kinderen acht keer één uur bijeen. Tijdens de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan het verwerken van de scheiding en het wennen aan een nieuwe situatie. KIES draagt bij aan gedragsverandering, een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. De KIES-groep biedt de kinderen manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.

Jouw betrokkenheid
Voorafgaand aan de KIES-groep is er een informatieavond voor ouder(s)/verzorger(s). Na afloop is er een individueel eindgesprek.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan de spel- en praatgroep.

Aanmelden
Aanmelden voor de KIES-groep kan via deze link (aanmeldformulier aan de rechterkant van de pagina), via de balie van het CJG of telefonisch via 010 24 23 200 (op werkdagen tussen 08:15 en 17:00 uur).

Data bijeenkomsten:

  • Informatieavond voor ouders: 28 maart 2019
  • 8 bijeenkomsten: vanaf dinsdag 2 april 2019, wekelijks (met uitzondering van schoolvakanties)