Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

KIES-groep voor groep 5 t/m 8 in november van start

KIES-groep voor groep 5 t/m 8 in november van start

Voor kinderen die een scheiding meemaken verandert er veel. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Voor kinderen in groep 5 t/m 8 gaat er binnenkort een KIES-groep van start.

KIES staat voor Kind In Echtscheiding Situatie. Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan heel verschillend zijn.

Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Kinderen kunnen herkenning en steun vinden bij leeftijdsgenoten die in dezelfde situatie zitten.

Onderzoek door de Universiteit Utrecht heeft aangetoond dat KIES helpt bij het verwerken van de scheiding en het contact met de ouders verbetert. KIES draagt bij aan gedragsverandering, een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen. Daarnaast biedt het manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.

Voor wie is de KIES-groep?
De KIES-groep is voor alle kinderen van gescheiden ouders. Kinderen kunnen ook deelnemen als de scheiding nog niet definitief is. We werken met groepen vanaf groep 1 t/m het voortgezet onderwijs.

Bijeenkomsten
In kleine groepen en onder begeleiding van KIES-coaches komen de kinderen acht keer één uur bijeen. Hierbij wordt aandacht besteed aan het verwerken van de scheiding en het wennen aan een nieuwe situatie.

Uw betrokkenheid
Voorafgaand aan de KIES-groep is er een informatieavond voor ouders/verzorgers. Na afloop is er een individueel eindgesprek.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze groep.

Aanmelden
Voor kinderen uit groep 5 t/m 8 start er een KIES-groep op 16 november 2017. Aanmelden voor de groep kan via deze link, via het aanmeldformulier aan de rechterkant van de pagina. U kunt ook telefonisch aanmelden via 010 24 23 200, op werkdagen tussen 08:15 en 17:00 uur.

Valt uw kind niet binnen de leeftijdscategorie van een geplande groep, dan kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, wordt er contact met u opgenomen.

Let op: om uw kind te laten deelnemen aan de KIES-groep, is toestemming nodig van beide gezaghebbende ouders. Bij invullen van het aanmeldformulier daarom graag de gegevens van de andere ouder in het veld ‘bijzonderheden’ aangeven.

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Kinderen leren veel van #spelletjes. Ook dat ze een spelletje kunnen #verliezen. Voor alle kleine kinderen is dat lastig. Hoe kun je je kind leren omgaan met verliezen? Lees meer: bit.ly/WinnenVerliez…