Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het doel van de groepsbehandeling is het vergroten van je psychologische flexibiliteit, waardoor je makkelijker met problemen en obstakels in het leven om kunt gaan. Je leert negatieve en nare gevoelens wat makkelijker accepteren als onderdeel van het leven, leert meer afstand te nemen van (negatieve) gedachten en leert meer waardengericht je leven vorm te geven. Het maakt niet zoveel uit waar je last van hebt of wat je klachten zijn; somberheid, verdriet, verlies, een scheiding of weinig zelfvertrouwen, dat kan allemaal. De ACT groep kan hier allemaal bij helpen.

Voor wie is de training bedoeld?

Jongeren in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar die last hebben van negatieve gevoelens, verdriet, somberheid, weinig zelfvertrouwen, verlieservaringen of scheidingsproblematiek.

Bijeenkomsten

Je volgt de groepsbehandeling samen met 7 andere jongeren, die net zoals jij een aantal dingen in hun leven lastig vinden. De training duurt 9 weken. Elke week is er een bijeenkomst van 1,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten praten we met elkaar, delen we dingen die we lastig vinden én die ons kunnen helpen. Ook doen we oefeningen waardoor we makkelijker om leren gaan met lastige gevoelens en leren we ons focussen op de belangrijke dingen in ons leven en de dingen waar we invloed op hebben. Na elke bijeenkomst krijg je oefeningen mee die je thuis gaat doen. Dat is een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Deze onderwerpen worden bijvoorbeeld besproken:

  • Omgaan met negatieve gevoelens
  • Mindfulness
  • Afstand nemen van je gedachtes
  • Het beeld dat je van jezelf hebt
  • Mogelijkheden tot verandering
  • Doen wat voor jou belangrijk is

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze training.

Locatie

De training vindt plaats bij het CJG aan de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel.

Data trainingen

We verwachten dat de volgende training in september of oktober 2023 start. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via het aanmeldformulier op deze pagina. Dan word je op de hoogte gebracht wanneer de startdatum bekend is.

Aanmelden

Je kunt je via onderstaand formulier opgeven voor de groepsbehandeling. We nemen altijd eerst contact met je op en plannen een gesprek, zodat we kunnen kijken of de ACT groepsbehandeling inderdaad de best passende hulp is voor jou.

Voor vragen over de groepsbehandeling kunt u contact opnemen met r.vankesteren@cjgcapelle.nl of r.groeneveld@cjgcapelle.nl

Let op: onze trainingen zijn voor kinderen, ouders en gezinnen die in Capelle aan den IJssel wonen.

Aanmeldformulier