Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

jongeren

Jong zijn

Als je tussen de 12 en 18 jaar bent, verandert er veel. Je gaat naar de middelbare school, je lijf verandert en je moet allerlei lastige keuzes maken. Het is helemaal niet gek als je vragen hebt waarbij je wat hulp kunt gebruiken!

Je bent met je vragen altijd welkom bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Er zijn inloopspreekuren waar je zomaar binnen kunt lopen om een vraag te stellen, maar je kunt ons ook bellen of een mailtje sturen. Onze contactgegevens vind je hier. Onthoud: vragen zijn nooit gek of dom!

Hieronder vind je een tabel met handige websites over allerlei onderwerpen.

Nieuwe jongerenpagina
In 2018 wordt de jongerenpagina aangepast. Straks kun je hier meer informatie vinden. Bovendien ziet het er dan ook mooier uit! Heb je een tip voor de nieuwe jongerenpagina, is er bijvoorbeeld iets dat we niet mogen vergeten? Stuur dan een mailtje.

Jong in Capelle

Op de website van Jong in Capelle vind je allerlei nieuws en informatie voor jongeren.

Pesten

Pesten is heel vervelend en houd vaak niet vanzelf op. Weet je niet goed wat je er tegen moet doen? Vertel iemand die je vertrouwt over het pesten, bijvoorbeeld je ouders of iemand van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Samen kun je dan op zoek gaan naar een oplossing. Wat ook kan helpen is een Rots en Water training. Daar ga je samen met andere kinderen oefenen en praten. Zij hebben dezelfde problemen die jij soms hebt. Je leert wanneer je een Rots kunt zijn en wanneer Water.

De website Pestweb beantwoordt vragen, geeft advies en biedt een luisterend oor.

Huiselijk geweld

Er is nooit een geldige reden voor huiselijk geweld of kindermishandeling, wat de aanleiding voor dit geweld ook is. Het is belangrijk om je verhaal ‘naar buiten’ te brengen door erover te praten met iemand die jij vertrouwt.

Alcohol, drugs en gamen

Drink jij soms een glaasje drank? Gebruiken mensen in je omgeving wel eens drugs? Maak je je zorgen om een vriend die urenlang zit te gamen? Kijk voor meer informatie over alchohol, drugs en gamen op de links die hiernaast staan.

Echtscheiding

Als je ouders gaan scheiden verandert er veel. Het kan fijn zijn om daar met andere kinderen over te praten. Bij de KIES-groep kun je praten met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Zij begrijpen precies hoe je je voelt.

Via de link hiernaast vind je antwoord op vragen over scheiding, maar ook informatie over kinderalimentatie, studie, wonen en geld. Je kunt laten horen wat jij denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders. Om te leren van ervaringen en om anderen met jouw verhaal te steunen.

(Faal)angst en depressie

Voor iedereen die zich wel eens somber, lusteloos of depressief voelt: het kan heel fijn zijn om er met iemand over te praten. Dat is niet gek, zwak of stom. Iemand anders kan je vaak helpen om de dingen anders te zien. Je bent je verhaal kwijt en het spookt niet meer zo rond in je hoofd. Is er niemand tegen wie je het durft te vertellen? Je mag ook altijd contact opnemen met iemand van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Wij willen naar jouw verhaal luisteren en als je het fijn vindt kunnen we je ook helpen.

Geld

Alles wat je moet weten over geld, het vinden van een baan en het voorkomen van schulden vind je via de links hiernaast. Heb je andere vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

 

circles_jeugd

 

 

 

 

 

 

 

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Kinderen leren veel van #spelletjes. Ook dat ze een spelletje kunnen #verliezen. Voor alle kleine kinderen is dat lastig. Hoe kun je je kind leren omgaan met verliezen? Lees meer: bit.ly/WinnenVerliez…