Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

jongeren oude versie

Als je tussen de 12 en 18 jaar bent, verandert er veel. Je gaat naar de middelbare school, je lijf verandert en je moet allerlei lastige keuzes maken. Het is helemaal niet gek als je vragen hebt waarbij je wat hulp kunt gebruiken!

Je bent met je vragen altijd welkom bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Bij het CJG werken jeugdcoaches en jeugdverpleegkundigen. Er zijn inloopspreekuren waar je zomaar binnen kunt lopen om een vraag te stellen, maar je kunt ons ook bellen, een mailtje sturen of een vraag stellen via ons chatspreekuur. Onze contactgegevens vind je hier. Onthoud: vragen zijn nooit gek of dom!

Wil je graag met een jeugdcoach praten? Vul dan het contactformulier in!

Nieuwe jongerenpagina

In 2018 wordt de jongerenpagina aangepast. Vanaf november kun je hier meer informatie vinden. Bovendien ziet het er dan ook mooier uit! Heb je een tip voor de nieuwe jongerenpagina, is er bijvoorbeeld iets dat we niet mogen vergeten? Stuur dan een mailtje.

Hieronder vind je een tabel met handige websites over allerlei onderwerpen.

Chatspreekuur: stel anoniem je vraag

Heb je vragen of zit je ergens mee, maar vind je het te spannend om ons te bellen of langs te komen? Of heb je een korte vraag? Dan kun je je vragen stellen via ons chatspreekuur. Een jeugdcoach of jeugdverpleegkundige van het CJG beantwoordt jouw vragen.

Het chatspreekuur is open als je aan de rechterkant van de pagina een icoontje ziet (een gesprekswolkje). De chat is volledig anoniem. We vragen je alleen om een naam in te vullen. Dat mag natuurlijk ook een verzonnen naam zijn.


Jong in Capelle

Op de website van Jong in Capelle vind je allerlei nieuws en informatie voor jongeren.
Pesten

Pesten is heel vervelend en houd vaak niet vanzelf op. Weet je niet goed wat je er tegen moet doen? Vertel iemand die je vertrouwt over het pesten, bijvoorbeeld je ouders, een vriend(in) of iemand van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Samen kun je dan op zoek gaan naar een oplossing. Wat ook kan helpen is een Beat it! training. Daar ga je samen met andere jongeren oefenen en praten. Zij hebben dezelfde problemen die jij soms hebt. Bij de training leer je hoe je voor jezelf kunt opkomen en beter met anderen om kunt gaan.

De website Pestweb beantwoordt vragen, geeft advies en biedt een luisterend oor. Ga naar Pestweb.nl

Huiselijk geweld

Er is nooit een geldige reden voor huiselijk geweld of kindermishandeling, wat de aanleiding voor dit geweld ook is. Het is belangrijk om je verhaal ‘naar buiten’ te brengen door erover te praten met iemand die jij vertrouwt.

Alcohol, drugs en gamen

Drink jij soms een glaasje drank? Gebruiken mensen in je omgeving wel eens drugs? Maak je je zorgen om een vriend die urenlang zit te gamen? Kijk voor meer informatie over alchohol, drugs en gamen op de links die hiernaast staan.
Echtscheiding

Als je ouders gaan scheiden verandert er veel. Het kan fijn zijn om daar met andere kinderen over te praten. Bij de KIES-groep kun je praten met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Zij begrijpen precies hoe je je voelt.

Via de link hiernaast vind je antwoord op vragen over scheiding, maar ook informatie over kinderalimentatie, studie, wonen en geld. Je kunt laten horen wat jij denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders. Om te leren van ervaringen en om anderen met jouw verhaal te steunen.
(Faal)angst en depressie

Voor iedereen die zich wel eens somber, lusteloos of depressief voelt: het kan heel fijn zijn om er met iemand over te praten. Dat is niet gek, zwak of stom. Iemand anders kan je vaak helpen om de dingen anders te zien. Je bent je verhaal kwijt en het spookt niet meer zo rond in je hoofd. Is er niemand tegen wie je het durft te vertellen? Je mag ook altijd contact opnemen met iemand van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Wij willen naar jouw verhaal luisteren en als je het fijn vindt kunnen we je ook helpen.
Geld

Alles wat je moet weten over geld, het vinden van een baan en het voorkomen van schulden vind je via de links hiernaast. Heb je andere vragen of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.Mijn ouders gaan uit elkaar

Gaan je ouders scheiden? Op deze pagina vind je informatie over hoe je daarmee om kunt gaan en hoe het CJG jeugd je eventueel kan ondersteunen.