Jongeren
Bij het CJG werken jeugd- en gezinscoaches, jeugdverpleegkundigen en jeugd- en gezinspsychologen. Op deze pagina vind je wat zij voor jou kunnen betekenen. De hulp van het CJG is altijd gratis.
​
Bij het CJG kan je ook gratis trainingen volgen. Samen met andere jongeren krijg je dan handige tips of informatie. Bijvoorbeeld over hoe je meer zelfvertrouwen krijgt of hoe je oppas kunt worden.
Wat kunnen wij voor jou doen?
Welkom op onze pagina voor jongeren! Dit is jouw ruimte - een plek waar je terecht kunt voor al jouw vragen, zorgen, twijfels en gedachten die te maken hebben met opgroeien. Of het nu gaat om gezondheid, vriendschappen, school, liefde, identiteit of gewoon het dagelijks leven, wij zijn hier om je te helpen en te begeleiden. Je staat er niet alleen voor; we weten allemaal hoe uitdagend het kan zijn om jong te zijn in deze ingewikkelde wereld.
​
Ons Centrum voor Jeugd en Gezin is er om jou te ondersteunen in elke situatie. We weten dat elke jongere uniek is en we doen ons best om informatie, advies en ondersteuning te bieden die bij jou past. Met een team van professionals, zoals jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en jeugdcoaches staan we klaar om naar jouw verhaal te luisteren en je te helpen bij het vinden van oplossingen en antwoorden. Onthoud, geen vraag is te groot of te klein voor ons. We zijn hier voor jou!
Jeugd- en gezinscoaches
Heb je ergens tips of advies bij nodig? Zit je ergens mee, wat je bij iemand kwijt wil? Of heb je hulp nodig bij het oplossen van een probleem? Dan staan onze jeugd- en gezinscoaches voor je klaar. Zij kunnen je bijvoorbeeld helpen als je vaak onzeker bent, als je je somber voelt of als het thuis niet zo goed gaat.
​
De jeugd- en gezinscoach kijkt samen met jou naar wat jij nodig hebt, wat je zelf kunt doen en wie jou daar misschien bij kan helpen.
Als je dat wilt, komt de jeugd- en gezinscoach bij je thuis. Maar jullie kunnen ook afspreken op één van onze CJG locaties. Of een andere plek waar jij je fijn voelt, bijvoorbeeld op school. Samen met de jeugd- en gezinscoach spreek je af hoe vaak jullie elkaar zien of spreken en hoe jullie contact houden, bijvoorbeeld via WhatsApp. Het maakt niet uit of je een simpele of ingewikkelde vraagt hebt. Onze jeugd- en gezinscoaches denken graag met je mee!
Wil je graag met een jeugd- en gezinscoach praten? Neem dan contact met ons op via een van deze manieren:
-
Vul het contactformulier in
-
Stuur een mailtje naar info@cjgcapelle.nl
-
Bel naar 010 24 23 200. Je kunt dan meteen vragen stellen aan een jeugd- en gezinscoach of jeugdverpleegkundige via de ‘advieslijn’. Klik hier om te lezen wanneer de advieslijn bereikbaar is.
Jeugd- en gezinspsychologen
Bij het CJG werken ook jeugd- en gezinspsychologen. Zij kunnen je helpen als je bijvoorbeeld last hebt van een depressie, een negatief zelfbeeld of als je iets heftigs hebt meegemaakt. Soms is er hulp nodig van een andere organisatie. Dan helpen wij je daarbij.
Wil je graag met een jeugd- en gezinspsychologen praten? Neem dan contact met ons op via een van deze manieren:
-
Vul het contactformulier in
-
Stuur een mailtje naar info@cjgcapelle.nl
-
Bel naar 010 24 23 200. Je kunt dan meteen vragen stellen aan een jeugd- en gezinscoach of jeugdverpleegkundige via de ‘advieslijn’. Klik hier om te lezen wanneer de advieslijn bereikbaar is.
Jeugdverpleegkundigen
Onze jeugdverpleegkundigen zijn te vinden op de middelbare scholen in Capelle. Wat doen zij op school? En welke inentingen krijg je tussen 12 en 18 jaar?
​
Op de middelbare school
-
Bij elke school is er een jeugdverpleegkundige van het CJG. Hij of zij stelt zich in de eerste klas aan jullie voor en vertelt wanneer hij of zij op school is. Je bent altijd welkom bij de verpleegkundige als je vragen hebt of ergens mee zit.
-
In de tweede klas vul je een vragenlijst in. We willen graag weten hoe het met je gaat. In de vragenlijst is er extra aandacht voor sombere gedachten en gevoelens. Als je hier veel last van hebt, kan het helpen om met iemand te praten. Bijvoorbeeld met een jeugd- en gezinscoach van het CJG.
-
In de vierde klas vul je ook een vragenlijst in. Die vragenlijst gaat over onderwerpen zoals gezondheid, gezonde leefstijl en het gebruiken van alcohol of drugs. Leest de verpleegkundige in de vragenlijst dat er vragen of zorgen zijn, dan nodigt ze je uit om dit samen te bespreken.
​
Inentingen
In het jaar dat je 14 wordt, word je uitgenodigd voor de meningokokkenprik. Lees meer over de inenting tegen meningokokken.