Jezelf zijn is veel makkelijker!

Het lijkt soms heel lastig om echt jezelf te kunnen zijn. Maar weet je, meestal is het juist makkelijker om jezelf te zijn. Ook al kost het je soms moed of moeite. 

Waarom is het juist makkelijker om jezelf te zijn dan om niet jezelf te zijn? Jelle van So Chicken geeft je vijf redenen!

1. Je trekt mensen aan die bij je passen

Soort zoekt soort. Als jij je anders voordoet dan je bent, dan trek je mensen aan die niet bij je passen. Door jezelf te zijn, omring je je bijna automatisch met mensen die bij je passen.

2. Je zit lekkerder in je vel

Als je beseft dat je goed bent zoals je bent, kom je lekkerder in je vel. Je hoeft je nu namelijk veel minder druk te maken over wat anderen van je denken of vinden. Jij bent jij. Met al je gekke eigenschappen, talenten en dromen. Je mag gewoon zijn wie je bent. Je hoeft je niet anders voor te doen. En dat is een heel fijn gevoel!

3. Je houdt energie over

Je anders voordoen dan je bent is heel vermoeiend. Het kost je heel veel energie. Jezelf zijn is veel makkelijker. Het is natuurlijker. Als je ervoor kiest om jezelf te zijn, merk je dat je rustiger wordt. Je houdt energie over. Laat andere mensen denken wat ze willen denken. Als je je daar druk over moet maken, kost dat je alleen maar energie.

4. Je ontwikkelt je karakter

Als je meer en meer jezelf wordt, ontwikkel je je karakter. Je wordt minder onzeker, je ontwikkelt je eigen waarden en principes. Je gaat je eigen weg. Je wordt minder zoals alle anderen, meer uniek. Meer ‘jij’, wat dat dan ook is. Mensen weten wat ze wel en niet van jou kunnen verwachten, wat ze aan je hebben. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en staat sterker in je schoenen.

5. Je voorkomt problemen

Als je niet jezelf bent, heb je allemaal problemen. Bijvoorbeeld:

  • Je trekt mensen/vrienden aan die niet bij je passen
  • Je hebt het gevoel dat je niet waardevol bent, dat je er niet toe doet
  • Je laat je leven bepalen door de meningen van anderen en doet je anders voor dan je bent

Door lekker jezelf te durven zijn maak je alles leuker en makkelijker!

Vind je het lastig om jezelf te zijn? Of word je gepest? Dan kan het soms helpen om met iemand te praten. Bij het CJG werken jeugdcoaches. Een jeugdcoach kan naar jouw verhaal luisteren, je tips en advies geven en met je meedenken. Klik hier voor onze contactgegevens. Je kunt naar ons bellen, een mailtje sturen of het contactformulier invullen. Praten met een jeugdcoach is gratis.

Bron: So Chicken

Deel dit artikel: