Soms heb je behoefte aan tips en ondersteuning bij de opvoeding. Bijvoorbeeld als het naar bed gaan elke avond weer een strijd is, als je je zorgen maakt om je puber die vaak somber is, of als je gaat scheiden. Dan staan onze jeugd- en gezinscoaches voor je klaar. Samen met jou kijken zij naar wat jij en je kind nodig hebben. Wat kun je zelf doen? Wie uit je omgeving kan daar misschien bij helpen? Onze jeugd- en gezinscoaches werken in de wijk en komen indien gewenst bij je thuis op bezoek.

Contact

De jeugd- en gezinscoaches werken, samen met collega’s van jeugdgezondheidszorg, in vier CJG-teams. De teams zijn verdeeld over de volgende wijken:

  • Oostgaarde: postcodes 2904 en 2905
  • Middelwatering: postcodes 2902 en 2903
  • Schollevaar: postcodes 2907 en 2908
  • West-Capelle: postcodes 2901, 2906 en 2909

Heb je een hulpvraag? Vul dan het contactformulier op de contactpagina in of neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 010 – 24 23 200 (op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur). Er zijn ook verschillende inloopspreekuren in de wijk.

Indien nodig, of als jij dat fijn vindt, kan de jeugd- en gezinscoach een jeugdarts of jeugdverpleegkundige vragen om mee te denken. Dit bespreekt de jeugd- en gezinscoach altijd eerst met jou.

Inloopspreekuren

Let op! Inloopspreekuren gaan in verband met het coronavirus voorlopig niet door. Heb je vragen over het opgroeien of opvoeden van je kind, dan kan je deze vragen stellen door te bellen naar 010 24 23 200 of door een e-mail te sturen naar info@cjgcapelle.nl. Klik hier voor alle maatregelen bij het CJG.

Bij een inloopspreekuur kun je zonder afspraak bij een jeugd- en gezinscoach binnenlopen om een vraag te stellen of een afspraak te maken. Hieronder vind je een overzicht van alle inloopspreekuren.

Schollevaar

Het inloopspreekuur kan helaas voorlopig niet doorgaan in verband met de corona maatregelen.

CJG locatie Schollevaar/Picasso Passage
Stationsplein 20, 2907 MJ Capelle aan den IJssel

Capelle West

Het inloopspreekuur kan helaas voorlopig niet doorgaan in verband met de corona maatregelen.

IJsselkids Neverland, in OBS West
Berliozstraat 11, 2901 GA Capelle aan den IJssel

Oostgaarde

Er zijn op dit moment geen inloopspreekuren in deze wijk. Je kunt altijd bij een inloopspreekuur in één van de andere wijken binnenlopen. Zij zullen je, indien nodig, verwijzen naar een jeugd- en gezinscoach uit je eigen wijk.

Middelwatering

Er zijn op dit moment geen inloopspreekuren in deze wijk. Je kunt altijd bij een inloopspreekuur in één van de andere wijken binnenlopen. Zij zullen je, indien nodig, verwijzen naar een jeugd- en gezinscoach uit je eigen wijk.

Scholen

Er zijn ook inloopspreekuren op scholen. Informeer bij de school van je kind wanneer deze inloopspreekuren zijn.

Jeugdgezondheidszorg

Klik hier voor de inloopspreekuren bij jeugdgezondheidszorg.

Advieslijn

Heb je een korte vraag over opvoeden? Dan kan je bellen naar de advieslijn van de jeugd- en gezinscoaches: op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 9:00 en 13:00 uur en op donderdag tussen 13:oo en 17:00 uur. De advieslijn is bereikbaar via telefoonnummer 010 24 23 200.

Maak je eigen plan

Voor alle gezinnen geldt dat er tijden zijn dat het goed gaat en dat het minder goed gaat. In situaties dat het wat minder gaat is het niet altijd duidelijk hoe je dit kunt veranderen. Toch heeft het altijd zin daarover na te denken. Wanneer je er alleen niet meer uitkomt, zullen mensen om je heen, die het belangrijk vinden dat het goed gaat met jou en je kinderen, graag willen meedenken. De eerste stap, eerlijk zeggen wat er aan de hand is, kan moeilijk zijn. Toch is het de moeite waard! Jij en de mensen om je heen kennen je situatie het best en met elkaar komen er vaak snel goede ideeën boven.

Vanaf 2015 is het zo dat je bij problemen in de opvoeding het recht hebt om een eigen plan te maken: een familiegroepsplan. Je kunt samen met de mensen die je goed kennen werken aan oplossingen die het beste bij je passen. Als daarbij ook hulpverlening nodig is, neemt de hulpverlener vervolgens jouw plan als uitgangspunt. Klik hier voor het stappenplan familiegroepsplan om je op weg te helpen. Een jeugd- en gezinscoach kan je hierbij, indien gewenst, ondersteunen.

Specialistische hulp

Soms is er extra hulp nodig. Dat noemen we specialistische hulp. Jouw jeugd- en gezinscoach helpt je bij het vinden van goede en passende hulp. Daarbij overlegt hij of zij altijd met een van onze experts. Meer informatie over specialistische hulp

Experts

In ieder CJG-team werken jeugd- en gezinspsychologen en orthopedagoog-generalisten. Zij denken mee en adviseren de jeugdverpleegkundigen en jeugd- en gezinscoaches bij complexe situaties. De jeugd- en gezinscoach of jeugdverpleegkundige bespreekt dit altijd met jou als ouder/verzorger.

Onze experts hebben brede kennis en expertise over veel onderwerpen, onder andere: kennis van licht verstandelijke beperking (LVB), kinder- en jeugdpsychiatrie, pedagogische problemen, gezondheidszorg en diverse specialistische behandelmethoden.