Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

0 tot 4 jaar

Voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar kunt u in Capelle op drie verschillende locaties bij het consultatiebureau terecht: in Oostgaarde, Schollevaar en ’s Gravenland. Tijdens een bezoek aan het consultatiebureau staat uw vraag over bijvoorbeeld groei, gezondheid, ontwikkeling, gedrag, opvoeding en verzorging centraal in het gesprek met de jeugdverpleegkundige of de jeugdarts.

Prenatale huisbezoeken

Het is belangrijk om u goed voor te bereiden op de bevalling en de komst van een baby. U kunt vragen hebben over hoe het straks gaat met een baby of er zijn factoren in uw gezin aanwezig die het opgroeien of de opvoeding van uw (ongeboren) kind(eren) en de ouder-kind relatie negatief kunnen beïnvloeden.

Als u vragen heeft of er factoren zijn in uw gezin die van invloed zijn op de komst van de baby, dan kan een jeugdverpleegkundige één of meerdere huisbezoeken brengen tijdens uw zwangerschap.

U kunt dan samen met haar zoeken naar mogelijke antwoorden op uw vragen. Ook kan ze informatie geven over de bevalling, de periode net na de geboorte, opvang mogelijkheden voor uw kind of financiële zaken. Door de antwoorden en informatie bent u beter voorbereid op het ouderschap.

U kunt zich aanmelden bij het CJG, maar u kunt ook worden doorverwezen door de verloskundige, kraamconsulente, jeugd- en gezinscoach, huisarts of gynaecoloog. De huisbezoeken zijn gratis.

Stevig Ouderschap

Stevig Ouderschap is voor ouders met een pasgeboren baby, die om wat voor reden dan ook net dat beetje extra hulp bij de opvoeding prettig vinden. Bijvoorbeeld in de vorm van een luisterend oor, tips of adviezen. Een Stevig Ouderschap-verpleegkundige van CJG Capelle komt in de eerste 1 ½ jaar na de geboorte van uw kind ongeveer 6 keer bij u thuis langs. U bepaalt zelf welke onderwerpen u met de verpleegkundige wilt bespreken. Om een idee te krijgen: sommige ouders luchten hun hart, omdat ze het gevoel hebben er alleen voor te staan of twijfelen of ze het wel goed doen. Anderen willen graag informatie om de ontwikkeling van hun kind goed te kunnen volgen en stimuleren.

Deelname aan het programma is gratis. De kosten van de huisbezoeken worden betaald uit gemeentelijke financiering. Om deze financiering zo goed mogelijk te besteden wordt aan ouders gevraagd om een korte vragenlijst in te vullen. Met behulp van deze vragenlijst wordt vastgesteld of ouders in aanmerking komen voor deelname aan het programma.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bij het CJG terecht. Op internet kunt u meer vinden bij: www.stevigouderschap.nl

logo_CJG_750x750

 

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Baby's ontwikkelen zich razendsnel. Ze reageren direct op alles wat ze horen en zien. Hoe gaat de verstandelijke ontwikkeling? Lees meer via: bit.ly/Verstandelijk… pic.twitter.com/F3na…