Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Informatieavond ‘Pittige jaren’ 29 juni

Informatieavond 'Pittige jaren' 29 juni

De oudercursus ‘Pittige jaren’ richt zich op ouders van jonge kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar die druk, dwars of opstandig gedrag vertonen. Op 29 juni 2017 is er een informatieavond over de inhoud van de cursus.

Informatieavond
29 juni 2017, 19:30 – 21:00 uur
Locatie: CJG, de Linie 8, 2905 AX Capelle aan den IJssel (eerste verdieping gezondheidscentrum Oostgaarde)

Bij interesse kunt u binnenlopen, u hoeft zich niet aan te melden voor de informatieavond. Tijdens de informatieavond vertellen we meer over de inhoud van de cursus en kunt u vragen stellen.

Over de training
Niet luisteren en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar soms is deze periode erg pittig of zwaar. Wat kunt u bijvoorbeeld doen als uw 3-jarige dochtertje niet ophoudt met huilen omdat u ‘nee’ zegt? Hoe kunt u het beste reageren als uw 5-jarige zoontje zijn speelgoed uit frustratie door de kamer gooit? Wat moet u doen als u uw kind naar de gang stuurt, maar hij steeds de woonkamer weer in komt? Het zijn pittige jaren, maar ook jaren waar u later als ouder(s) vaak met een positief gevoel op terug kunt kijken of om kunt lachen.

De training Pittige jaren richt zich op het versterken van opvoedvaardigheden van ouders en heeft als doel u te leren het gedrag van uw kind te veranderen. Door uw positieve aanpak leren uw kinderen beter om te gaan met hun boosheid en worden hun sociale vaardigheden versterkt. Wetenschappelijk onderzoek heeft het positieve effect van Pittige jaren aangetoond.

De training wordt in groepsverband gegeven en bestaat uit 14 wekelijkse sessies van twee uur. Tijdens de training worden ervaringen uitgewisseld en ontvangt u veel informatie. We bespreken verschillende situaties en oefenen met elkaar. U krijgt daarnaast opdrachten mee waar u thuis mee aan de slag kunt. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Spelen met uw kind
  • Prijzen en belonen
  • Grenzen stellen
  • Omgaan met ongewenst gedrag

Er zijn geen kosten verbonden aan de training. Met de eerstvolgende training hopen wij te starten in de week van 11 september 2017.

Meer informatie over de training vindt u hier.

contact

CJG Capelle aan den IJssel
De Linie 7 en 8-12
2905 AX Capelle aan den IJssel

010 242 32 00
info@cjgcapelleaandenijssel.nl

klik hier voor alle locaties

openingstijden

maandag t/m vrijdag
08.15 uur tot 17.00 uur
donderdag
08.15 uur tot 19:00 uur

ons laatste facebookbericht

onze laatste tweets

Er zijn handige informatiefilmpjes gemaakt door @VeiligheidNL over het veilig slapen van uw baby. Bekijk de filmpjes op onze website! #veiligslapen #veiligheid bit.ly/VeiligSlapenV…