Iemand missen in de vakantie

Is een goede vriend of vriendin van je op vakantie? Of zijn je ouders gescheiden en moet je tijdens de vakantie je andere ouder missen? Misschien heb je wel verkering en gaat je vriend of vriendin een paar weken zonder jou weg. In de zomervakantie kan je iemand erg missen. Hoe kan je daarmee omgaan? Lees deze tips.

Tip 1: Denk aan fijne herinneringen

Fijne herinneringen aan de persoon die je mist kunnen je op moeilijke momenten een fijn gevoel geven. Dat je iemand mist, betekent ook dat je iemand in je leven hebt die belangrijk voor je is. Dat is iets moois. Natuurlijk kunnen herinneringen aan momenten dat je samen was ook pijnlijk zijn omdat je nu even niet samen bent, maar probeer het positief te bekijken. Haal energie uit de herinneringen en denk aan hoe het zal zijn om elkaar weer te zien.

Tip 2: Maak afspraken over contact

Als je iemand erg mist, kan het helpen om regelmatig contact te hebben. Spreek af wanneer en hoe vaak jullie contact hebben. Je kunt elkaar bijvoorbeeld elke avond even bellen. Is er een te groot tijdsverschil waardoor bellen bijvoorbeeld lastig is? Stuur elkaar dan appjes of mails, bijvoorbeeld om te vertellen hoe je dag was en wat je hebt gedaan. Zo kan je toch contact houden.

Tip 3: Zoek afleiding

Als je de hele dag aan de persoon denkt die je mist, kan dat het missen veel moeilijker maken. Probeer afleiding te zoeken: ga dingen doen waardoor je even niet aan hem of haar denkt. Zo gaat de tijd sneller en voel je je beter. Je kunt bijvoorbeeld afspreken met vrienden, iets leuks gaan doen of een (vrolijke) film kijken.

Tip 4: Praat erover met anderen

Praten over de persoon die je mist kan helpen om met het gemis om te gaan. Het met anderen delen en erover praten kan opluchten. Het kan er ook voor zorgen dat je het makkelijker los kan laten op andere momenten.

Tip 5: Gun jezelf mis-momentjes

Ondanks dat het goed is om afleiding te zoeken, mag je ook accepteren dat je de persoon mist. Gun jezelf de momenten dat je het gemis echt even voelt. Je kunt ook mis-momentjes inplannen. Dat kan je doen als je er heel veel mee bezig bent en het niet goed lukt om aan andere dingen te denken. Plan dan bijvoorbeeld ‘s ochtends en ‘s avonds 15 of 30 minuten in om er echt mee bezig te zijn. Spreek daarna met jezelf af dat je je aandacht op andere dingen probeert te richten.

Tip 6: Leef naar het moment toe dat je hem of haar weer ziet

Er komt een moment dat je de persoon die je mist weer zult zien. Dat je weet wanneer hij of zij weer terug komt, kan houvast geven en ervoor zorgen dat je de tijd makkelijker doorkomt. Nu is het misschien even moeilijk, maar je weet dat er een moment komt dat jullie elkaar weer zien.

De tips zijn gebaseerd op dit artikel van Proud2BMe.

Deel dit artikel: