Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Hoe overleef je de winter? Lees deze tips!

Hoe overleef je de winter? Lees deze tips!

De gezellige feestdagen zijn voorbij en nu mag het eigenlijk wel weer zomer worden. Of ben jij iemand die heel erg van de winter houdt? Als je nu al aan het aftellen bent tot de eerste warme dagen, dan hebben we hieronder tips van Jong in Capelle om de wintermaanden te overleven. Houd vol!

Beweeg!
Bij jezelf warm houden denk je misschien snel aan een lekker warme deken of onesie. Dat is natuurlijk heel fijn, maar bewegen is nog beter! Als je blijft bewegen krijg je het minder vaak koud dan als je veel stil zit. Door te bewegen houd je je eigen lichamelijke kacheltje aan. Maak bijvoorbeeld een gezellige winterse wandeling, ga een potje voetballen of schaatsen met vrienden.

Zorg voor licht
Mensen worden sneller somber wanneer het donkerder is, dus zorg voor genoeg licht. Ga zo veel als je kan naar buiten en maak het ook binnen gezellig met sfeerlichtjes en kaarsen.

Blijf in je ritme
Hoe moeilijk het ook is om uit bed te komen als het buiten donker is, het helpt om in je ritme te blijven. Natuurlijk is het heerlijk om nog wat langer te blijven liggen, maar probeer dit niet te vaak te doen. Je lichaam raakt dan in de war, en daar kan je weer somber van worden.

Warme chocolademelk
De ultieme opwarmer in de winter: warme chocolademelk! Bekijk het filmpje hieronder en maak het zelf. Of trommel je vrienden op en ga in een leuk koffiezaakje gezellig bijkletsen onder het genot van dit heerlijke drankje.

Leuke dingen doen in de winter
De winter saai? Nee hoor, er is genoeg te doen! Deze dingen bijvoorbeeld.

Gezellig diner
’s Avonds ga je niet snel naar buiten tijdens de winter. Houd het feestje dus binnen! Organiseer een gezellig diner met vrienden en laat iedereen een typisch winters gerecht maken. Hier vind je een paar ideeën. Succes gegarandeerd!

Bankhang avondjes
De winter is het perfecte seizoen om nog een keer de Marvels, Harry Potter of Lord of the Rings (of welke film of serie dan ook) te bingewatchen. Lekker onder een warm kleedje.

Schaatsen
Schaatsen is het leukst op natuurijs. Is het niet koud genoeg, dan kun je ook naar een indoor schaatsbaan gaan. Gezellig en leuk! Én bewegen helpt om jezelf warm te houden (zie hierboven).

We wensen je nog een fijne winter! Probeer ervan te genieten. Het wordt écht wel weer lente.. 🙂

 

Bron: Jong in Capelle