Hoe overleef je de winter? Lees deze tips!

De gezellige feestdagen zijn voorbij en nu mag het eigenlijk wel weer zomer worden. Of ben jij iemand die heel erg van de winter houdt? Als je nu al aan het aftellen bent tot de eerste warme dagen, dan hebben we hieronder tips van Jong in Capelle om de wintermaanden te overleven. Houd vol!

Beweeg!

Bij jezelf warm houden denk je misschien snel aan een lekker warme deken of onesie. Dat is natuurlijk heel fijn, maar bewegen is nog beter! Als je blijft bewegen krijg je het minder snel koud dan als je veel stil zit. Door te bewegen houd je je eigen lichamelijke kacheltje aan. Maak bijvoorbeeld een lekkere winterse wandeling of ga een potje voetballen met een vriend(in).

Zorg voor licht

Mensen worden sneller somber wanneer het donkerder is, dus zorg voor genoeg licht. Ga zo veel als je kan naar buiten en maak het ook binnen gezellig met sfeerlichtjes en kaarsen.

Blijf in je ritme

Hoe moeilijk het ook is om uit bed te komen als het buiten donker is, het helpt om in je ritme te blijven. Natuurlijk is het heerlijk om nog wat langer te blijven liggen, maar probeer dit niet te vaak te doen. Je lichaam raakt dan in de war, en daar kan je weer somber van worden.

Warme chocolademelk

De ultieme opwarmer in de winter: warme chocolademelk! Bekijk dit filmpje en maak het zelf.

Leuke dingen doen in de winter

De winter saai? Nee hoor, er is genoeg te doen! Deze dingen bijvoorbeeld:

  • Gezellig diner thuis: ‘s avonds ga je niet snel naar buiten tijdens de winter. Maak er binnen iets gezelligs van! Probeer nieuwe recepten uit en verras je ouders en broertjes/zusjes. Op deze website vind je een paar lekkere winterse gerechten.
  • Bankhank avondjes: de winter is het perfecte seizoen om nog een keer Harry Potter of The Lord Of The Rings (of welke film of serie dan ook) te bingewatchen.
  • Schaatsen: hopen dat het een paar dagen goed vriest, dan kan je buiten lekker gaan schaatsen!
  • Nieuwe hobby beginnen: is er iets wat je altijd al wilde proberen of iets wat je graag wil leren? Dit is een goede tijd om het ook echt te gaan doen! Zo kom je die donkere winteravonden (en deze lockdown) wel door .

We wensen je nog een fijne winter! Probeer ervan te genieten. Het wordt écht wel weer lente.. 🙂

Bron: Jong in Capelle

Deel dit artikel: