Hoe krijg je een goede relatie?

Je hebt verkering met iemand. Dat is leuk en spannend. Je wilt het beste van je relatie maken, maar hoe krijg je een goede relatie? Lees deze tips! 

Elkaar leren kennen

Het is een cliché, maar wees jezelf. Je mag zijn wie je bent. De ander is tenslotte verliefd op je geworden om wie je bent. Het is spannend, want jullie gaan elkaar nu pas echt leren kennen. Neem de tijd daarvoor en loop niet te hard van stapel.

Grenzen aangeven

Doe geen dingen die je niet wilt doen of waar je nog niet klaar voor bent. Denk goed na over wat je wel en niet leuk vindt en praat daar met elkaar over. Luister naar elkaar en respecteer elkaars mening. Als je alles tegen elkaar kunt zeggen, kunnen jullie veel van elkaar leren.

Je relatie opbouwen

Je kan samen heel veel doen om je relatie te laten groeien. Bijvoorbeeld:

  • Maak plezier en wees lief voor elkaar. Geef elkaar complimentjes of af en toe een klein cadeautje
  • Ben je het ergens niet mee eens, zeg dat dan tegen je vriend/vriendin. Dingen opkroppen maakt jullie relatie juist slechter
  • Geef elkaar vertrouwen. Dan ben je ook zeker van de ander als je niet bij elkaar in de buurt bent
  • Kwets je vriend of vriendin niet. Gebeurt dat toch, praat het dan samen uit. Bied je excuses aan als je fout zat
  • Het is belangrijk dat je ook tijd hebt voor jezelf en voor je eigen hobby’s en activiteiten
Ruzie maken

Heb je een probleem, vertel het dan aan je vriend of vriendin. Loopt het uit op ruzie, maak die ruzie dan. Als je het daarna ook maar weer goed maakt! Lees meer over ruzie met je vriend/vriendin

Seks?

Je kunt je ongemakkelijk voelen als je met je vriend(in) over seks wilt praten, maar het is belangrijk dat jullie elkaar leren kennen en dat jullie van elkaar weten wat jullie wel en niet fijn vinden. Klik hier voor tips.

Onzeker

Iedereen is wel eens onzeker of het de goede kant op gaat in jullie relatie. Heb je daar last van, dan kan het helpen om erover te praten met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld je ouders of een goede vriend/vriendin. De mening van een buitenstaander kan soms verhelderend zijn.

Bron: Infovoorjou.nl

Deel dit artikel: