Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Heb jij goede voornemens voor 2019?

Heb jij goede voornemens voor 2019?

Bij een nieuw jaar horen vaak goede voornemens. Heb jij goede voornemens bedacht voor 2019? In het filmpje hieronder kun je zien wat andere jongeren voor goede voornemens hebben. Onder het filmpje vind je tips om je voornemens écht vol te houden!

Goede voornemens volhouden
Hoe houd je die goede voornemens écht vol? Lees deze tips van Jong In Capelle!

1. Stel haalbare doelen
Vaak ben je enthousiast bij het opstellen van nieuwe doelen. Je wilt graag iets veranderen, maar bent misschien niet realistisch. Sport je bijvoorbeeld nooit en is je goede voornemen om 4 keer per week te sporten? Dan is de kans groot dat je dit niet lang volhoudt, omdat de overgang wel erg groot is. Stel doelen op waarvan je denkt dat je deze vol kan houden. Begin bijvoorbeeld met 1 keer per week sporten en bouw het langzaam verder op!

2. Maak niet te veel goede voornemens
Probeer niet te veel doelen op te stellen! Het is lastig om je gewoontes te veranderen. Dat word nog lastiger als je te veel tegelijk wilt veranderen.

3. Schrijf je goede voornemens op
Schrijf je goede voornemens op en bewaar ze op een plek waar je het vaak ziet. Bijvoorbeeld op je nachtkastje, in de deur van je kledingkast of sla ze op in je telefoon.

4. Beloon jezelf
Heb je al één maand je goede voornemen volgehouden? Beloon jezelf dan! Je kunt jezelf belonen door bijvoorbeeld iets kleins voor jezelf te kopen, lekker een dagje te Netflixen of een avondje weg te gaan met vrienden.

5. Zoek steun bij vrienden/familie
Vertel aan je vrienden of familie welke goede voornemens je hebt gemaakt. Hierdoor weet iedereen welke doelen je graag wilt halen en zo kunnen ze je daarbij helpen. Als je het moeilijk hebt, kun je bij hen ook steun zoeken.

6. Geef niet meteen op
Geef niet meteen op als het een keer niet lukt. Gewoontes veranderen kost tijd, dus het is niet gek als je een keer terugvalt in je oude gewoontes. Het is wel belangrijk dat je daarna de draad weer oppakt.

 

Wij wensen je een heel mooi 2019 en hopen dat al je goede voornemens zullen lukken!