Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Cursus ‘Pittige jaren’ start in januari

Cursus 'Pittige jaren' start in januari

Niet luisteren en boze buien horen bij jonge kinderen. Maar soms is deze periode erg pittig of zwaar. Wat kun je bijvoorbeeld doen als je 3-jarige dochtertje niet ophoudt met huilen omdat je ‘nee’ zegt? Hoe kun je het beste reageren als je 5-jarige zoontje zijn speelgoed uit frustratie door de kamer gooit? De gratis cursus ‘Pittige jaren’ kan helpen. In januari gaat de training van start!

De training ‘Pittige jaren’ is gericht op het versterken van opvoedvaardigheden van ouders. Tijdens de training leer je hoe je het gedrag van je kind kunt veranderen. Door jouw positieve aanpak leren je kinderen beter omgaan met hun boosheid en worden hun sociale vaardigheden versterkt.

De training is voor ouders van jonge kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar die druk, dwars of opstandig gedrag vertonen. Hierbij kun je denken aan niet luisteren, boze buien, ruzie maken en over alles in discussie gaan.

Over de training

De training wordt in groepsverband gegeven en bestaat uit 14 wekelijkse sessies van 2,5 uur. Tijdens de training worden ervaringen uitgewisseld en ontvang je veel informatie. We bespreken verschillende situaties en oefenen met elkaar. Je krijgt daarnaast opdrachten mee waar je thuis mee aan de slag kunt. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Spelen met je kind
  • Prijzen en belonen
  • Grenzen stellen
  • Omgaan met ongewenst gedrag
Ervaringen van andere ouders

Klik hier om ervaringen te lezen van ouders die de training eerder hebben gevolgd.

Aanmelden

De training start op 22 januari 2020. Op deze pagina vind je meer informatie over de data en kun je je aanmelden.

Deel dit artikel: