Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Gratis cursus ‘Opvoeden & zo’ op 2 november

Gratis cursus 'Opvoeden & zo' op 2 november

Kinderen opvoeden is leuk, maar soms ook lastig. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Bij de oudercursus ‘Opvoeden & zo’ komen alledaagse opvoedsituaties aan de orde. Je leert vaardigheden die kunnen helpen om het opvoeden makkelijker te maken. De eerstvolgende cursus start op 2 november! 

Misschien heb je allerlei vragen. Bijvoorbeeld: wat doe ik als mijn kind niet luistert? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind vaker leuk en aardig doet? Is het normaal dat ouders de hele dag politieagentje moeten spelen?

Een oudercursus kan je helpen om samen met andere ouders oplossingen voor deze vragen te vinden. Door het uitwisselen van ervaringen zul je merken dat je niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding van je kinderen.

De cursus
Opvoeden & zo is een praktische cursus, gericht op alledaagse opvoedsituaties. In zes bijeenkomsten leer je een aantal vaardigheden die kunnen helpen om het opvoeden makkelijker te maken. De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouder en kind. Je leert hoe je goed gedrag van kinderen kunt stimuleren en hoe ongewenst gedrag het beste gecorrigeerd kan worden.

Tijdens de cursus wordt elke bijeenkomst één vaardigheid besproken met behulp van een dvd met voorbeelden. Je krijgt daarnaast tips voor het gebruik van de opvoedvaardigheden in de praktijk. Thuisopdrachten kunnen helpen om een bepaalde aanpak ook in de eigen situatie eens te oefenen.

Programma
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van ongeveer twee uur, waarin de verschillende opvoedvaardigheden aan de orde komen. Het programma van de cursus is als volgt:

  1. Aandacht geven en prijzen
  2. Verbieden of nee zeggen
  3. Straffen
  4. Negeren
  5. Apart zetten
  6. Alles op een rij en afsluiting

Voor wie is deze cursus?
Opvoeden & zo is een cursus voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd (4 t/m 12 jaar).

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Aanmelden
De eerstvolgende cursus ‘Opvoeden & zo’ gaat op 2 november van start. Aanmelden kan via deze pagina, via het aanmeldformulier aan de rechterkant. Je kan je ook telefonisch aanmelden via 010 24 23 200 (op werkdagen tussen 8:15 en 17:00 uur).