Goede voornemens volhouden

Bij een nieuw jaar horen vaak goede voornemens. Heb jij goede voornemens bedacht voor 2021? Hieronder vind je 6 tips van Jong in Capelle om je voornemens écht vol te houden!

Tip 1: Maak het niet te groot

Vaak ben je enthousiast bij het maken van goede voornemens. Je wilt graag iets veranderen en bedenkt meteen een heel groot doel. Sport je bijvoorbeeld nooit en is je goede voornemen om 4 keer per week te gaan sporten? Dan is de kans groot dat je dit niet lang volhoudt, omdat de verandering wel erg groot is. Maak goede voornemens waarvan je denkt dat je deze vol kan houden. Begin bijvoorbeeld met 1 keer per week sporten en bouw het langzaam verder op.

Tip 2: Maak niet te veel goede voornemens

Probeer niet te veel goede voornemens te maken. Het is lastig om je gewoontes te veranderen. Dat wordt nog lastiger als je te veel tegelijk wilt veranderen.

Tip 3: Schrijf je goede voornemens op

Schrijf je goede voornemens op en bewaar ze op een plek waar je het vaak ziet. Bijvoorbeeld op je nachtkastje, in de deur van je kledingkast of sla ze op in je telefoon.

Tip 4: Beloon jezelf

Heb je al één maand je goede voornemen volgehouden? Beloon jezelf dan! Je kan jezelf belonen door bijvoorbeeld iets kleins voor jezelf te kopen, lekker een dagje te Netflixen of iets gezelligs te doen met vrienden.

Tip 5: Zoek steun bij vrienden of familie

Vertel aan je vrienden of familie welke goede voornemens je hebt gemaakt. Hierdoor weet iedereen welke doelen je graag wilt halen en zo kunnen ze je daarbij helpen. Als je het moeilijk hebt, kun je bij hen ook steun zoeken.

Tip 6: Geef niet meteen op

Geef niet meteen op als het een keer niet lukt. Gewoontes veranderen kost tijd, dus het is niet gek als je een keer terugvalt in je oude gewoontes. Het is wel belangrijk dat je daarna de draad weer oppakt.

Wij wensen je een heel mooi 2021 en hopen dat al je goede voornemens gaan lukken!

Deel dit artikel: