Gezonde sinterklaassnacks

Chocoladeletters, pepernoten en speculaaspoppen: rondom sinterklaas is er veel zoetigheid. Wist je dat je ook hele leuke gezonde sinterklaassnacks kunt maken? Gezellig om samen te doen!

Appelmijters

Deze leuke sinterklaasmijters zijn heel makkelijk te maken van appels. Snijd een rode appel in vier stukjes. Snijd aan de bovenkant een kruis en voilà: de mijter van Sinterklaas!

Mandarijn-pietjes

Vrolijke mandarijn-pietjes zijn erg leuk om samen met je kind te maken. Knutsel mooie pietenmutsen van gekleurd papier en crèpepapier. Zet de pietenmutsjes op mandarijnen en geef de piet een gezichtje met stift.

Cadeautjes

Nog iets leuks voor in de broodtrommel rond 5 december: cadeautjes. Snijd de boterhammen van je kind in vierkantjes. Maak met plakjes kaas of worst ‘cadeaulinten’, zodat het brood op cadeautjes lijkt!

Sinterklaas op een stokje

Leuk als traktatie of bij een sinterklaasviering met familie: sinterklaas op een stokje. Rijg twee stukjes mandarijn, een blokje kaas en appel-mijter (zie hierboven) aan een satéprikker. Maak met tomatenpuree een gezichtje op het blokje kaas.

Bronnen: Libelle.nl, Puur Trakteren, Pinterest, Traktatieblog.com

Deel dit artikel: