Centrum voor Jeugd en Gezin | Capelle aan den IJssel

Gezond eten hoeft niet duur te zijn

Gezond eten hoeft niet duur te zijn

Gezonde producten zijn over het algemeen duurder dan ongezonde producten. Voor mensen met weinig geld betekent dit creatieve oplossingen verzinnen om toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Niet iedereen heeft de energie om zo creatief met eten om te gaan. Neem daarom eens een kijkje op www.bijstandsgerechten.nl. Daar vindt u goedkope, gezonde recepten. U kunt ook één van uw eigen recepten delen met anderen. U hoeft zich niet te registreren en de website is reclamevrij.

Bijstandsgerechten is een initiatief van Merlien Welzijn. Zij is als kind opgegroeid in een eenoudergezin wat rond kwam van een bijstandsuitkering. Merlien Welzijn: “Een website geeft de gelegenheid om 24 uur per dag zaken met elkaar uit te wisselen. Terwijl het voor u bijvoorbeeld de normaalste zaak van de wereld is dat u oud brood gebruikt voor één of ander creatief gerecht, zit iemand anders te tobben en gooit het helaas weg met pijn in het hart, bij gebrek aan inspiratie. Op deze plek kunt u tips met elkaar delen, en slimme gerechten posten. Die gerechten blijven altijd eigendom van uzelf.”