Samen staan we sterk!

Te veel vrouwen weten niet waar ze intimidatie of geweld moeten melden, en of melden zin heeft. 45% van de vrouwen in Nederland krijgt met geweld te maken in haar leven. 25% van de meisjes die seksueel geweld meemaken vertelt niemand over het seksueel geweld. Het is belangrijk dat dit onderwerp wereldwijd besproken wordt en dat vrouwen en meisjes zich weer veilig voelen.

Orange the World

25 november begon de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp; geweld tegen vrouwen en meisjes. Een bijzonder, maar vooral belangrijk onderwerp. Duizenden Nederlanders gebruikten de hashtag #metoo, hiermee lieten zij zien dat zij het niet eens zijn met het geweld tegen vrouwen. Ook werd over de hele wereld de hashtag #orangetheworld gebruikt om dit belangrijke onderwerp te bespreken. Misschien is het jullie wel opgevallen, want zelfs de Erasmusbrug en het gemeentehuis in Capelle kleurden oranje!

Wat kan je doen?

Tot vandaag 10 december is er super veel aandacht besteed aan het geweld tegen vrouwen. Iedereen kon en kan nog steeds in actie komen. Zo werd er bijvoorbeeld meegedaan aan:

  • Het ondertekenen van een petitie: in deze petitie wordt er gevraagd aan de regering om ervoor te zorgen dat iedere vrouw geweld op een gemakkelijke manier kan melden en dat er goede hulp komt voor alle vormen van geweld.
  • Donaties: na het doneren van 10 euro of meer ontving je een oranje pin die je kon dragen om te laten zien dat je de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt. Doneren kan nog steeds! Doneer nu, en steun vrouwen en meisjes wereldwijd.
  • Het verspreiden van flyers en posters om ervoor te zorgen dat alle vrouwen en meisjes in jouw buurt weten waar ze terecht kunnen.
  • #orangetheworld: door het gebruiken van de hashtag op social media werd er ook online aandacht besteed aan dit onderwerp.

Ben jij één van hen? Weet dat je er niet alleen voor staat en probeer erover te praten om jezelf en anderen te helpen. Samen staan we sterk!

Bron: geweldtegenvrouwenmelden.nl, www.orangetheworld.nl

Deel dit artikel: