De kortste dag: 5 leuke spelletjes in het donker!

Vandaag, 21 december, is de kortste dag van het jaar. Dat betekent dat het lang donker is. Maak iets leuks van deze kortste dag: hieronder vind je leuke spelletjes voor in het donker!

1. Glow in the dark bowlen

Zoek wat lege (plastic) flessen bij elkaar. Stop er glowsticks of andere lampjes in. Doe alle andere lampen in huis uit. Nu kan het bowlen beginnen! Probeer om beurten zo veel mogelijk flessen om te gooien met een bal. Elke fles die valt, is een punt. Wie aan het einde van het spelletje de meeste punten heeft, wint!

2. Spelen met schaduw

Met schaduw kan je hele leuke dingen doen! Probeer bijvoorbeeld leuke vormpjes te maken met jullie handen. Of knip figuurtjes uit papier en plak ze op een stokje. Maak zo jullie eigen schaduwvoorstelling!

3. Blacklight speurtocht

Heb je thuis blacklight pennen? Dan kan je daar dit leuke spelletje mee doen! Schrijf met de blacklight pen letters op verschillende briefjes en hang die door het huis. Doe de lampen in huis uit en laat je kinderen met een blacklight lampje op zoek gaan! Van de letters die ze gevonden hebben moeten ze een woord maken.

4. Mikado in het donker

Speel een spelletje mikado met glowsticks! Zo maak je mikado extra spannend.

5. Zaklamp tikkertje

Een spannend spel! Alle lampen in huis gaan uit. Eén van jullie is de tikker, hij of zij krijgt een zaklamp. De rest probeert zich te verstoppen. De tikker moet de rest proberen te ‘tikken’ door met de zaklamp op hen te schijnen. Dat wordt rennen en bukken om uit het licht te blijven! Als de tikker iedereen ‘getikt’ heeft, is het spel afgelopen.

Veel plezier!

Bron: Lady Lemonade

Deel dit artikel: