cursussen & trainingen

KIES-groep: Kinderen in Echtscheiding Situatie

KIES-groep: Kinderen in Echtscheiding Situatie
Voor kinderen die een scheiding meemaken verandert er veel. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en leren omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding.

Weerbaarheidstraining: Beat it!

een jongen wordt uitgelachen op het schoolplein
Beat it! is een sociale weerbaarheidstraining voor middelbare scholieren. De training helpt je om voor jezelf op te komen en beter met anderen om te gaan.

Weerbaarheidstraining: Rots en Water

Weerbaarheidstraining: Rots en Water
Rots en Water is een sociale weerbaarheidstraining voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Door te oefenen en te praten met andere kinderen leer je om in te schatten wanneer je een Rots kunt zijn en wanneer Water.

Doe-praatgroep voor jongeren met autisme

Doe-praatgroep voor jongeren met autisme
Bij de doe-praatgroep krijgen jongeren (10-13 jaar) met autisme door middel van vragen, opdrachten en spelletjes meer inzicht in sociale situaties en hun eigen rol hierin.

Zomercursus: Plezier op school

kinderen met rugzakken op
De tweedaagse zomercursus ‘Plezier op School’ helpt aanstaande brugklassers die op de basisschool gepest zijn of andere problemen hadden in de omgang met anderen om straks een goede start te maken op de nieuwe school.

KOPP-groep voor jongeren

KOPP-groep voor jongeren
De KOPP-groep is bedoeld voor jongeren tussen 12 en 15 jaar waarbij tenminste één ouder een verslavingsprobleem en/of een psychiatrisch ziektebeeld heeft.

Jongerencursus: Haal je oppasdiploma

Jongerencursus: Haal je oppasdiploma
Oppassen op jonge kinderen als bijbaantje. Dat is vaak iets waar je zomaar inrolt, maar waar wel heel wat bij komt kijken. Daarom kun je bij het CJG je oppasdiploma halen.

Oudercursus: Pittige jaren

Een broer en zus hebben ruzie. De moeder zit op het bed met haar handen in het haar
De training 'Pittige jaren' richt zich op ouders van jonge kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar die druk, dwars of opstandig gedrag vertonen.

Thema-avond Eerste Hulp Bij Ongelukjes

Een jong meisje pakt een pan van het fornuis
Bij de thema-avond Eerste Hulp Bij Ongelukjes leer je hoe je ongelukjes in en om het huis kunt voorkomen en wat je kunt doen als er iets gebeurt.

Oudercursus: Peuter in zicht

Oudercursus: Peuter in zicht
Bij 'Peuter in zicht' bespreken we hoe de ontwikkeling van peuters verloopt en hoe je als ouder met het gedrag van je kind om kunt gaan.

Oudercursus: Omgaan met pubers

een puber kijkt verveeld terwijl ze haar telefoon vasthoudt. Op de achtergrond is haar moeder tegen haar aan het praten.
Voor ouders van pubers van 9 t/m 16 jaar die meer willen weten over de puberteit of vragen hebben over de opvoeding van pubers.