Coronaproof Sinterklaas vieren met je vrienden

Vier je normaal altijd Sinterklaas met je vrienden? Dit jaar is dat wat lastiger door corona. Hoe kan je toch een gezellige pakjesavond hebben met elkaar? Hieronder vind je 5 leuke ideeën!

  1. Stuur de cadeautjes en gedichten via de post naar elkaar op. Spreek een moment af waarop jullie met z’n allen videobellen en om beurten de cadeautjes uitpakken en gedichten voorlezen.
  2. Speel online (Sinterklaas)spelletjes met elkaar. Maak het nog leuker door er opdrachten bij te verzinnen. Bijvoorbeeld: de verliezer maakt voor iedereen kruidnoten. Of: als je twee keer een fout maakt, moet je een Sinterklaasliedje zingen.
  3. Houd je van bakken? Maak lekkere Sint-snacks voor je vrienden en doe ze op 5 december door de brievenbus. Ook leuk: allemaal hetzelfde Sint-recept bakken terwijl jullie videobellen. Lol gegarandeerd. Bij wie lukt het recept het beste?
  4. Zet tegelijkertijd dezelfde Sinterklaasfilm aan. Zo kan je toch ‘samen’ een filmavondje hebben. Tip: kijk je een film op Netflix? Dan kan je Netflix Party installeren (op Google Chrome). Met Netflix Party kan je tegelijkertijd een film kijken op Netflix en met elkaar chatten.
  5. Wonen jullie bij elkaar in de buurt? Organiseer een cadeautjes-zoektocht op 5 december. Trek lootjes en koop van tevoren cadeautjes voor elkaar. Spreek af wie als eerste begint. Verstop het cadeautje ergens vlakbij het huis van jouw lootje en ga zelf ergens op de uitkijk staan. Geef je vriend of vriendin aanwijzingen via WhatsApp of door hem of haar te bellen. Heeft hij of zij het cadeautje gevonden? Dan mag diegene het cadeautje voor zijn lootje gaan verstoppen! Nadat hij of zij een foto van zichzelf met het cadeautje in jullie groepsapp heeft gezet, natuurlijk.

Wij wensen jullie een fijne pakjesavond!

Deel dit artikel: