Corona vaccinatie in Capelle aan den IJssel

Op donderdag 18 maart om 8:00 uur beginnen we in Capelle aan den IJssel met de corona vaccinatie, in Sporthal Schenkel. Elke dag kunnen hier (afhankelijk van hoeveel inentingen er beschikbaar zijn) ongeveer 1150 mensen worden geprikt.

Ben je benieuwd naar hoe de locatie eruit ziet? Bekijk dit filmpje!

Woon je in Capelle aan den IJssel, dan ontvang je van het RIVM een brief wanneer je wordt uitgenodigd om je te laten inenten tegen corona. In de brief staat het telefoonnummer van de landelijke afsprakenlijn, daar kan je naar bellen om een afspraak in te plannen. Wanneer je wordt uitgenodigd, hangt af van de beschikbaarheid van de corona vaccinaties en wanneer je aan de beurt bent volgens het vaccinatieschema van de overheid.

Wethouder Marc Wilson is trots op de vaccinatielocatie in Sporthal Schenkel: “In korte tijd en met medewerking van diverse betrokken partijen zoals de GGD, Sportief Capelle, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), sportverenigingen en de gemeente is Sporthal Schenkel omgebouwd tot een veilige en goed toegankelijke vaccinatielocatie. Daarbij is rekening gehouden met minder valide mensen, zijn er rolstoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn en kunnen mensen zowel zittend als liggend geprikt worden. Binnen en buiten is de bewegwijzering op orde en buiten kan goed geparkeerd worden. Daarmee is Capelle helemaal klaar om de komende maanden alle inwoners veilig en goed te vaccineren.”

Het CJG zal de komende maanden veel personeel inzetten voor het prikken en voor ondersteuning. In overleg met de GGD organiseert het CJG de eerste weken het complete vaccinatieproces in Sporthal Schenkel. Daarna zal er ook personeel via de GGD worden ingezet.

Bron: Gemeente Capelle aan den IJssel

Deel dit artikel: